2021-10-05
勸大家來旺角西富榮花園附近呢間 皇庭匯 飲茶時小心啲!我今日陪我媽飲茶,我媽年紀大傻下傻下又老花,睇唔到我寫咗張特價紙,係另一張正價紙點咗同一樣嘅“百花釀魚肚”,我又本住老人家想食咩就由佢叫嘅心態無check佢點咗咩。最後來咗兩籠無論份量同外表都一模一樣嘅“百花釀魚肚”。查過單係我媽點嘅,唔退得,唔緊要,我哋兩丁友食唔晒大不了打包,鬼叫係我媽自己寫。但同樣分量嘅點心死都要收多4蚊呢下嘢,唔係俾唔起,係我覺得我有被屈嘅感覺,而且理論時言語之間我個經理係有心要啲客硬食。呢度有好多老人家,好似我媽咁傻下傻下咁中招,就代表其他老人家都有可能中招!出面大部酒樓都有分特價同正價紙,但人哋同一時段同一款嘢都係統一價錢。呢度就同一時段同一款嘢同一份量但兩個價錢,係唔係有心欺騙顧客,自己心裡有數就好。自從出咗消費劵,好多商店諗盡方法去呃錢。老老實實,就算個客有錢都唔代表可以俾你呃㗎!P.S. 食咗一籠先記得影相,兩籠係一模一樣的!By the way,燒賣啲蝦唔新鮮一陣味!