2013-11-05
懶左咁耐無打食評, 都係要出番少少力, 為d 物有所值嘅食肆打打氣! 唔係最終受害都係一眾為食貓.------------------------間中都會喺中環搵食.今次食中東野. 搵到SAHARA.以前經過好幾次, 可能太早, 見冇乜人, 以為D野唔掂. 今次特登黎食, 又OK 喎.我同HONEY 6點幾入座, 已經見到有兩枱客飲緊野.一入去見到密質質嘅枱凳. 坐滿人就真係行都行唔到.裝潢有D 北非風, 皮革矮凳, 杏桃色嘅牆, 加上MOROCCAN STYLE 鏡, 碟做裝飾. 仲有個架掛滿吊燈… 全部都係喺摩洛哥周街都有得賣嘅裝飾品 (可惜我喺摩洛哥時一件都冇買到 )環境都幾舒適, 暗黃燈光, 坐到兩排SOFA位都幾舒適, 坐坐下飲飽食醉好易瞓著由於咳嗽未清, 惟有飲MOCKTAIL. HONEY就要杯HOUSE RED WINE.APPLE GINGER (唔記得個名) : 蘋果汁, 加埋薑 嘅SODA, 三樣都係我鍾意嘅口味. 幾好飲.HOUSE RED: 唔識紅酒 (唔係好記得咩味). 飲左一啖, 冇乜葡萄酒的澀味, 容易入口.LUNCH食得太飽, 叫住個小食先.EGYPT
------------------------
間中都會喺中環搵食.
今次食中東野. 搵到SAHARA.
我同HONEY 6點幾入座, 已經見到有兩枱客飲緊野.
一入去見到密質質嘅枱凳. 坐滿人就真係行都行唔到.
環境都幾舒適, 暗黃燈光, 坐到兩排SOFA位都幾舒適, 坐坐下飲飽食醉好易瞓著 由於咳嗽未清, 惟有飲MOCKTAIL. HONEY就要杯HOUSE RED WINE.
LUNCH食得太飽, 叫住個小食先.
EGYPTIAN MIXED PLATTER :
(左至右) 蝦, 沙甸魚, 茄子蓉(?), OLIVES X 2 (其中一碟免費的, 我擺埋上碟), HUMMUS (豆蓉), CHEESE, SAUSAGES
樣樣都幾好食. 係個CHEESE 同SAUSAGE有D 過咸. 但係味道係幾好的. 食唔慣外國D包, 好多都好粗糙, 又鞋又硬, 食到口損. 呢度嘅KHOBZ (MOROCCAN BREAD) 比摩洛哥的更鬆軟, 點HUMMUS同AUBERGINE PASTE食, 我一個人食左一個半包!
結果係… 好飽. 仲以為可以叫多個TAGINE, 重溫返摩洛哥晚晚都食嘅名菜. 睇黎都要下次了.
SERVICE: 一般啦.
題外話/補充資料:
見到隔離枱叫第二ROUND野飲, 個WAITRESS 好似好唔鍾意咁, 對親佢地就燶晒面咁. 之後人地搬左出門口坐食SHISHA, 仲叫到成枱都係野食. 如果咁唔願意D客淨飲, 一係SET個MIN.CHARGE囉. 咁樣即刻扣分