2020-12-13
佐敦出左名想食乜有乜,中餐西餐乜都有,聽聞呢度有一間多國fusion菜,話多款式之餘又好高質,聽講平時係要book位先食到,但可能由於疫情關係,當晚唔算太多人,所以就一於一戰!地點:位於柯士甸站同佐敦站嘅中間,不過佐敦站會相對就腳啲。同時係九龍公園北面出口嘅斜對面,方便就腳!環境:餐廳由印度裔人士打理,燈光較暗,有一個開放式嘅bar枱,入面放左好多唔同種類嘅美酒,提供唔同種類嘅cocktail同mocktail,可以話你講得出嘅佢呢度都有!確實係一個可以約埋三五知己飲返杯嘅好地方!食物質素:門牌打著意大利、印度、墨西哥、中東菜,呢度嘅食物種類又係你講得出嘅都有,印度咖哩、泥泊爾餃子、各式各樣嘅pizza、burrito taco、kebab轉轉烤肉....多到數都數唔曬坐底點完菜後,待應就主動咁拎左一碟小小印度脆餅配上扁豆醬,香脆可口,醬汁帶有微微嘅薄荷味道,清新開口!黎到印度式主菜,我地今日叫左一份Lamb Masala,一份印度薄餅同埋mango lassi。Lamb Masala即係甜椒蕃茄咖哩,味道偏鮮甜,比較適合唔食辣嘅朋友仔。羊肉方面煮到唔會太淋太散,食得出好微微羊嘅羶味,
Lamb Masala即係甜椒蕃茄咖哩,味道偏鮮甜,比較適合唔食辣嘅朋友仔。羊肉方面煮到唔會太淋太散,食得出好微微羊嘅羶味,對於唔鍾意食羶味嘅人都絕對可以接受!面頭仲好有誠意咁加左隻蛋比大家食咖喱汁配埋印度薄餅,香甜可口又有羊嘅鮮味,真係食到停唔到口
配返杯芒果印度乳酪飲品,味道唔會太甜而且又可以清一清咖喱濃烈嘅味道,建議大家都不妨叫番杯試試!
除左咖喱之外,仲叫左另一個招牌菜Four Seasons Pizza,入面有辣味雞肉、菠菜、烤薯仔、磨菇配酸辣醬及鮮忌廉,有薯仔嘅薄餅我真係第一次食第一個感覺就係好邪惡嘅一道菜,因為真係好高熱量...但味道方面原來係好有口感,勁有咬口,雞肉微微辣,十分香口。酸辣醬同鮮忌廉呢個配搭都係第一次食,又出奇地好食😋酸酸甜甜咁樣十分開胃,好快就比我地成碟清曬lu
服務:同店員溝通係需要用英文的,佢地好熱情,又主動問你洗唔洗添食印度脆餅同加水,而且又會主動送上搓手液比大家清潔雙手,讚👍
價錢:單睇價錢係屬於中等價位,但份量同味道都係屬於高水準嘅水平,而且又有咁多種選擇,下次黎又可以試唔同種類嘅野食,所以好推薦大家係呢度約埋朋友黎聚一聚