2022-10-15
三不館車仔麵 - 想食乜都沽清😞大埔車仔麵名店踩出旺角插旗,諗住過咗人潮先去。7點未夠,已經開始等位。幸好還早,等了10~15分鐘就有位。三餸一麵 $45,價錢尚可接受。看到沽清板,咖喱魷魚、麻辣豬手都賣晒。一心為咗咖喱魷魚而來,惟有下次再試☹️好彩落單更夠,因為坐多陣就連雞翼尖同咖喱齋都沽清了...湯底比平時的車仔麵清偏清淡。男朋友點了清湯加腩汁,味道很淡口。我的加了古法辣汁和咖喱齋味道才更豐富、味濃。#滷水雞翼尖 夠入味,而且不會煲到爛,還是骨肉分明。#咖喱齋 很軟熟,可見其新鮮度高,沾上微辣的湯底更惹味,但怪咁受歡迎。惟#醬燒豬頸肉 不夠香口,實為普通。男朋友點的豬大腸滷水味也夠濃,但油麵亦偏軟腍,不夠彈牙。可能剛新開,質素不穩定吧。都係等耐少少,先再試第二次。.👉🏻👉🏼👉🏽按bio link更多美食分享:https://littlemissfoodaholic.blogspot.com.#littlemissfoodaholic_mk #littlemissfoodaholic💛 #yummyyummy成波之路 #三不館車仔麵
三餸一麵 $45,價錢尚可接受。
男朋友點的豬大腸滷水味也夠濃,但油麵亦偏軟腍,不夠彈牙。
可能剛新開,質素不穩定吧。都係等耐少少,先再試第二次。