餐廳: 叁茶陸飯
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2020-02-03 700 瀏覽
去完台灣冇耐 好掛住d台灣野食 於是就同朋友去咗呢間餐廳食dinner😙雖然比起台灣,d野食嘅價錢的確唔係好平,但為咗止癮都照試試佢!!!我同friend叫咗2樣野食,1杯野飲同一個甜品一齊share😳1.台灣肉燥飯首先係正餐,台灣肉燥飯! d肉燥咸同甜嘅味道balance得幾好,但我覺得d肉碎好似有小小大粒得濟,但overall黎講係幾好食嘅!2.塔香鹽酥雞送上黎嘅時候熱辣辣,仲出緊煙,應該係啱唔炸好好脆,完全唔油膩, 同台灣夜市食嘅鹽酥雞有得揮👏另外,佢嘅擺盤亦都幾靚, 鹽酥雞上面有幾塊葉, 雖然唔知係咩葉, 但d味道都幾特別😂3.芒果海鹽芝士奶蓋不錯,幾香奶味又唔會太咸,芒果味都幾出,鐘意芒果嘅人可以試試佢4.黑糖芋圓仙草凍4號一個字:正! 我同friend搶食咁濟

1.台灣肉燥飯

2.塔香鹽酥雞
送上黎嘅時候熱辣辣,仲出緊煙,應該係啱唔炸好
好脆,完全唔油膩, 同台灣夜市食嘅鹽酥雞有得揮👏

3.芒果海鹽芝士奶蓋

4.黑糖芋圓仙草凍4號