2020-11-20
明明就係喺灣仔返工,但竟然唔知有呢間咁高汁既放題餐廳!!!不過睇返 openrice 原來佢都係開咗無耐~ 主打高質和牛放題! 所以對食牛有要求嘅大家千祈唔好錯過喇~~ 呢間最想吃 All I Wanna Eat主打日韓放題火鍋,佢有分3款配搭, 如果唔太好牛,最平$138 就有交易! 不過我同朋友都係牛肉怪,所以點都比多少少試日本和牛放題套餐$348(早割價 $328!) 每位會包 4 樣野: 1.日本刺身 2.小食便當 3.韓國炸雞/麻辣雞煲 4海鮮拼盤刺身拼盤有: 三文魚帶子赤貝赤蝦同魷魚,全部都好鮮味~~ 「最想吃」小食便當: 這款是日式小食,有枝豆甜蕃薯仔、雞肉串同炸魚皮麻辣雞煲: 因為食唔到辣,所以我地叫左走辣Xdd 但一樣超惹味! 落左大量花椒八角蔥菜,其實好想食多轉,之但係 再 食 我 就 食 唔 到 佢 啲 牛 喇!! 海鮮拼盤:沙白鮑魚帶子海蝦脆鯇樣樣齊😍好喇,終於到主角登場~~~ $348 和牛放題SET ! 先講個鍋~佢地同平時用大鍋唔同,呢度一人一鍋,咁大家可以自已鐘意落咩就落咩~~ 無咁易肚痛呀! 湯底有: 美顏花膠鍋、韓式泡菜鍋、北海道牛乳鍋、日式海
每位會包 4 樣野:
刺身拼盤有: 三文魚帶子赤貝赤蝦同魷魚,全部都好鮮味~~
海鮮拼盤:沙白鮑魚帶子海蝦脆鯇樣樣齊😍
好喇,終於到主角登場~~~ $348 和牛放題SET !
湯底有: 美顏花膠鍋、韓式泡菜鍋、北海道牛乳鍋、日式海帶豆腐鍋、麻麻辣辣鍋
我就梗係揀美顏花膠鍋啦~~ 大大舊花膠正呀!
一開始,佢會所有肉都比晒你,之後好味就自已再encore~
日本黑毛豬腩肉、日本豚肉
日本和牛肉眼,M6澳洲和牛肉眼、極上安格斯牛小排、特級雪花牛板腱、頂級黑牛肩脊
重點推薦: 日本和牛肉眼!
你睇啲雪花靚到,入口軟綿,雖然未到入口即溶但放題有呢個水準已好不錯了吧?!
仲有六十幾款火鍋配料無限量供應!!丸呀餃呀年糕,菜呢啲梗腳,我地基本上淨係食牛己肚爆炸咁濟,基本上無咩再叫其他,不過大家可以叫沙白呀,蝦海鮮呢啲回本呀~~~~
最後,到甜品同飲品,佢地有自家既飲品,其中呢個士多啤梨乳酸爆珠幾好飲! 哎…我已經再無QUOTA比雪條喇,佢全部都係韓國雪條,仲有好多味比你揀架…..
唉呢個放題真係十分精彩,你睇都覺得我煩啦寫咁多??但真係好鬼多亮點…
最後,佢地喺醬汁選擇都勁多…仲有燒 肉 汁!!! 超開心!!! 平時係燒肉店先有架>< 感動~~~~