2022-04-24
終於可以晚市堂食啦!又臨近母親節,當然搵個藉口去,周圍試菜食好野啦!🤣🤣🤣住近香港大學站好多選擇,最後哩間中餐廳中選。佢地推出新菜式:冰鎮咕嚕骨(需預訂)!!!上抬一盤冰上面有幾舊圓碌碌的咕嚕骨,除左凍之外,有咩特別呢?一啖咬落去,居然外皮居然煙韌!有d 似食拔絲番薯。味道系大小朋友喜歡的甜甜酸酸味,一舊接一舊,要食就襯外皮凍凍地食,會特別香脆有咬口。 而且裡面仲有d熱,口感真係要自己食過先知道。$238蒜香凍螺!!!很喜歡食海鮮,不過得兩個人唔可以點太多,小食就最好啦!聞落有淡淡酒香蒜香,食落螺有螺味,醬汁入味,鮮嫩唔硬,好味!估計媽媽同小朋友老人家都會中意。一開始食唔會停手。$68脆炸乳鴿好味香脆,上菜時見到系原隻,真心有d嚇一嚇。原來廚師想保持原汁原味,想客人用手撕開黎食。哩度服務唔錯,店員當然有俾膠手套同骨碟我地啦!一試真係外脆內嫩,d肉唔會好乾。椰果桃膠雪耳湯水 食到差d唔記得拍照🤣椰子味濃,聞都聞到。桃膠營養豐富,椰果有口感,食得幾包都會食得落。原價$25,疫情下加$15就有一碗。
住近香港大學站好多選擇,最後哩間中餐廳中選。
佢地推出新菜式:
冰鎮咕嚕骨(需預訂)!!!
蒜香凍螺!!!
很喜歡食海鮮,不過得兩個人唔可以點太多,小食就最好啦!
脆炸乳鴿
椰果桃膠雪耳湯水
原價$25,疫情下加$15就有一碗。