2023-08-17
專程去新蒲崗老字號藥房,幫親戚朋友買藥,每次落巴士就會見到 Wanna Eat,好高興見到小店仍然食客滿座,食物水準有保證!今晚決定坐低慢慢享受 cafe 放鬆感覺,@wannaeathk 食物質素高,很用心的製作美食,價錢又不貴。Strawberry Smoothie草莓沙冰天氣熱,飲杯沙冰最爽!賣相色彩夢幻的草莓沙冰,十足少女味,冷凍草莓香氣四溢,甜度也夠,很適合夏天喝。Golden Chicken Strip黃金雞柳開胃小食,我揀咗黃金雞柳,果然炸到金黃色,沾滿自家特製金沙,即係鹹蛋黃,酥炸鬆脆,口感清爽不油膩,散發獨特風味。"Wanna Eat" Sweet & Sour Pork w/ Rice想食• 拔絲咕嚕肉(定食)麻辣雲耳 •蓮藕很喜歡食咕嚕肉,拔絲咕嚕肉夠晒特別,仍然有糖醋汁與豬肉的化學作用,非常吸引眼球,拔絲更添口感,添上香脆,夾起咕嚕肉時,拔絲拉起來,賣相打卡able。配菜麻辣雲耳 •蓮藕也很有水準,一啲都唔簡單,配白米飯吃一流。Waffles w/ Caramelised Banana and Chocolate Ice Cream焦糖香蕉配朱古力雪糕窩夫最後開
草莓沙冰
天氣熱,飲杯沙冰最爽!賣相色彩夢幻的草莓沙冰,十足少女味,冷凍草莓香氣四溢,甜度也夠,很適合夏天喝。 Golden Chicken Strip
黃金雞柳
開胃小食,我揀咗黃金雞柳,果然炸到金黃色,沾滿自家特製金沙,即係鹹蛋黃,酥炸鬆脆,口感清爽不油膩,散發獨特風味。 "Wanna Eat" Sweet & Sour Pork w/ Rice
想食• 拔絲咕嚕肉(定食)
麻辣雲耳 •蓮藕
很喜歡食咕嚕肉,拔絲咕嚕肉夠晒特別,仍然有糖醋汁與豬肉的化學作用,非常吸引眼球,拔絲更添口感,添上香脆,夾起咕嚕肉時,拔絲拉起來,賣相打卡able。 配菜麻辣雲耳 •蓮藕也很有水準,一啲都唔簡單,配白米飯吃一流。 Waffles w/ Caramelised Banana and Chocolate Ice Cream
焦糖香蕉配朱古力雪糕窩夫
最後開動了甜品第二個胃!焦糖香蕉真的十分香甜,窩夫即叫即整,有時會售罄的,非常受歡迎。 窩夫外層香脆,內層煙靭,配埋朱古力雪糕真的人間美食,朱古力濃郁好特別,香蕉清甜味道同窩夫好夾,唔會太甜,相當唔錯!