今日同朋友仔行街經過砵蘭街尼間老川皇,比店內傳出嘅重慶燒烤味道吸引住,正值開飯時間,入去整番幾串滿足下味蕾先當時八點半,已經全場爆滿,我地在門口等左十五分鐘先安排到坐位,真係好旺場店仔細細,坐位有啲迫,不過尚算整潔,店員姐姐亦好nice,感覺良好食物主打川菜,水煮xx,辣炒xx之類,都好多選擇,好辣人士必定喜歡💕仲有手工餃子🥟點,啱曬我尼個餃子🥟皇后而我地嘅目標重慶燒烤係用點餐紙點的,嘩!好多選擇呀!仲可以按口味選擇辣度,唔食辣可選擇蜜糖味㗎!我地就揀左小辣燒烤需時,我地食住煎餃子先,有三種口味選擇,分別係白菜,韮菜同冬菇,我地揀左白菜,外皮煎得好脆好香,而且夠薄,䐄料好足,調味剛好,不錯食完煎餃,第一輪燒烤到喇!賣相好吸引,一串串金黃色的,好香啊燒雞肉串好入味,肉質仲好嫩滑,小辣剛剛好燒魷魚🦑鬚,非常有咬口,但細串左小小龍蝦丸同花枝丸,熱辣辣,大大粒,非常旦牙爽口燒茄子🍆,尼個扺食,大大個好厚肉,味道夠惹味,推薦第二輪係燒粟米,好香好甜又juicy,建議叫蜜糖味可能會夾d脆皮燒雞腿,分開左兩串,我地兩個人一人一串剛剛好,皮真的燒得好脆,好入味,肉質亦保持嫩滑燒象拔蚌,好香蒜蓉味而且

仲有手工餃子🥟點,啱曬我尼個餃子🥟皇后

白菜煎餃子🥟

雞肉串燒

燒雞肉串好入味,肉質仲好嫩滑,小辣剛剛好

魷魚🦑鬚/  龍蝦丸/  花枝丸串燒

燒魷魚🦑鬚,非常有咬口,但細串左小小

龍蝦丸同花枝丸,熱辣辣,大大粒,非常旦牙爽口

燒茄子

燒茄子🍆,尼個扺食,大大個好厚肉,味道夠惹味,推薦

燒粟米/  脆皮大雞腿

燒象拔蚌

燒象拔蚌,好香蒜蓉味而且好鮮甜,我朋友唔食海鮮,我一人獨吞

Hoegaarden生啤

尼度仲有Hoegaarden生啤點,我地點左一大杯share,冰凍無比,配串燒簡直係perfect match

這店極有風味,而且價錢合理,服務周到,大家有機會一定要來試試啊

白菜煎餃子🥟
雞肉串燒