餐廳: 隨便坐車仔麵燒烤
資訊:

2020-01-10 1385 瀏覽
收晏時約了一班同事去宵夜,呢間係其中一個同事介紹,去到門面平實,店外放晒摺枱櫈,店外一個燒烤櫃檯,一行13人店員幫我們拼枱,飲品要入店內取!未叫食物店員已上沾醬(望落似沙嗲醬)食物選擇都幾多,串燒是港式的!由食過嘅同事發辦!好味:多春魚:燒得乾身又爆春,唔腥好味雞皮:平時唔食雞皮嘅我都食咗3塊,又乾又脆又惹味錫紙包蜆:多汁唔乾,食咗兩隻無沙牛肉:醃料入味,肉粒唔韌羊肉:醃料入味,肉粒唔韌,我食羊肉唔覺得膻錫紙金菇:多汁,好香蒜茸很香又不會太鹹豬腸:我極喜歡食腸,呢度唔壓又彈牙灼墨魚片:新鮮爽彈雞全翼:生燒,所以店員一開始就問定我哋要唔要落單,需要點時間,首先我個人唔喜歡食雞翼,都覺得好味,外面脆,入面熟又離骨,而非常嫩滑Ok:豆卜:自己唔喜歡豆卜芝士丸:自己唔喜歡食丸腎:自己喜歡腎的,惹味但太乾錫紙娃娃菜:味道清甜,但太淋,菜葉近乎爛燒蠔:來到只剩4隻,要晒,抽中可以食😂,我抽中咗,蠔🦪新鮮,加大量蒜茸,燒得唔乾雞軟骨:自己唔喜歡雞軟骨燒菠蘿:菠蘿多汁,不過燒得唔夠火喉,所以同食菠蘿片無乜分別不好味:牛肋骨:太鹹(最後食唔晒嘅一樣)鹹牛舌:牛舌肉見到不同位置就不同色,中央淺色是好味的,
收晏時約了一班同事去宵夜,呢間係其中一個同事介紹,

食物選擇都幾多,串燒是港式的!由食過嘅同事發辦!
沾醬

好味:
多春魚:燒得乾身又爆春,唔腥好味
雞皮:平時唔食雞皮嘅我都食咗3塊,又乾又脆又惹味
錫紙包蜆:多汁唔乾,食咗兩隻無沙
牛肉:醃料入味,肉粒唔韌
羊肉:醃料入味,肉粒唔韌,我食羊肉唔覺得膻
錫紙金菇:多汁,好香蒜茸很香又不會太鹹
豬腸:我極喜歡食腸,呢度唔壓又彈牙
灼墨魚片:新鮮爽彈

Ok:
豆卜:自己唔喜歡豆卜
芝士丸:自己唔喜歡食丸
腎:自己喜歡腎的,惹味但太乾
錫紙娃娃菜:味道清甜,但太淋,菜葉近乎爛
雞軟骨:自己唔喜歡雞軟骨
燒菠蘿:菠蘿多汁,不過燒得唔夠火喉,所以同食菠蘿片無乜分別

不好味:
牛肋骨:太鹹(最後食唔晒嘅一樣)
鹹牛舌:牛舌肉見到不同位置就不同色,中央淺色是好味的,但件數不多,而外圍部分太鹹,所以唔好味嘅機率好高
金菇肥牛卷:肥牛部分太短(應該一條肥牛切半用)所以燒肥膏一收縮就碎晒!平衡唔到金菇

Ok類其實係口味問題,主要食材不是我喜好吧!店員們有禮,好爽手嗰種,勤快加沾醬收碟,仲送了碟墨魚片!大家都好盡興!

每位$155(不是我比錢,無攞收據)

2020-01-06
$155 (宵夜)
沾醬