2023-10-17
今日黎到呢間位於石門既中餐廳"聚友小廚"食大排檔小炒~~好味既小炒唔易搵, 好好彩又俾我搵到間餐廳環境闊落, 有car位又有大圓枱, 適合親友聚餐~當晚見到好唔少生猛海鮮供應~~餐牌有超多菜色選擇~~各式各樣既小炒呢道都有, 超豐富!!!油浸筍殼魚 $238油浸筍殼魚嘅賣相非常吸引 整條魚身完整無缺, 師傅手勢一流!!!筍殼魚經過油浸後, 魚皮變得金黃酥脆, 外脆內嫩~~肉質鮮甜多汁, 一D都唔膩冰鎮咕嚕肉 $128冰鎮咕嚕肉被重重冰粒包圍住, 上面則鋪滿左色彩鮮艷既水果配菜~咕嚕肉本身切成小塊, 每一塊都煮得恰到好處, 色澤紅潤, 外皮鬆脆~~冰鎮底下嘅低溫令到咕嚕肉更加清爽, 帶出一種涼爽嘅口感咕嚕肉鮮嫩多汁, 配上酸酸甜甜既醬汁更加開胃!!聚友小炒王 $128職員推介既小炒王果然唔錯!!!小炒王色彩豐富, 有韭菜花, 蝦乾, 腰果, 豆芽, 紅椒黃椒等~~師傅炒得非常惹味, 多款配料有豐富口感
好味既小炒唔易搵, 好好彩又俾我搵到間
餐廳環境闊落, 有car位又有大圓枱, 適合親友聚餐~ 當晚見到好唔少生猛海鮮供應~~ 餐牌有超多菜色選擇~~
各式各樣既小炒呢道都有, 超豐富!!! 油浸筍殼魚 $238
筍殼魚經過油浸後, 魚皮變得金黃酥脆, 外脆內嫩~~
肉質鮮甜多汁, 一D都唔膩 冰鎮咕嚕肉 $128
冰鎮底下嘅低溫令到咕嚕肉更加清爽, 帶出一種涼爽嘅口感
咕嚕肉鮮嫩多汁, 配上酸酸甜甜既醬汁更加開胃!! 聚友小炒王 $128
職員推介既小炒王果然唔錯!!!
師傅炒得非常惹味, 多款配料有豐富口感