2020-11-14 536 瀏覽
禮拜五晚冇預先諗定食乜,想食啲惹味啲嘅,就諗起呢間斯里蘭卡菜。9:00有位,即刻book咗。餐廳面積唔算大,大概10張枱,主要係二人枱同四人枱。去到等咗10分鐘就被安排入座👫🏻Menu最後一版有解釋到食物係點整,用咗咩材料。十分貼心方便😉▫️🦐 Shrimp Kothu - 切碎嘅麵餅,加埋蝦、雞蛋、洋蔥、紅蘿蔔、菜,仲有斯里蘭卡香料。夠晒惹味,必試之選 👍🏼▫️🍳 Egg Hopper - 用凹底鍋整嘅餅,除咗麵粉仲有椰子粉,有少少甜味同咬口,再加埋雞蛋,配咖喱食一流。▫️🐟 Fish Kari - 咖喱嘅味道同印度咖喱唔一樣,斯里蘭卡嘅係惹味嘅香辣,感覺冇印度咖喱咁多種唔同香料,冇印度咖喱嗰種複雜。對我黎講實在太辣,未能好好享受。落單嘅時候有問過可唔可以小辣,不過所有嘢都set好咗改變唔到。魚嘅份量都幾多同埋冇骨,讚!

Shrimp  Kothu

Egg  Hopper

Fish  Kari
10 分鐘 (堂食)
Shrimp  Kothu
Egg  Hopper