2023-10-11
去泰國前做下心理建設😂琴日去左銅鑼灣食依間泰國餐廳🍴⭕️ 香料炒軟殼蟹🦀一上枱已經聞到好香 好惹味😌軟殼蟹食落好乾脆 卜卜聲 但唔會好油香料味濃🤤 仲有少少腰果同炸蒜作伴好有🇹🇭風味⭕️ 帕能咖哩配薄餅好重椰汁味嘅咖喱 😎 少少辣🌶️今次依碟配雞肉 配埋薄餅到夾黎食好滿足😋 薄餅都有成5-6塊 包你點勻成碟咖喱一啖接一啖 完全停唔到口😍⭕️ 泰式濕炒海鮮“停頓”之麵打卡之選📸齋睇個賣相已經冇得輸麵底炸到乾脆hold係半空配上海鮮芡汁比你淋上去 打完卡店員仲會幫手剪開麵底 方便食用海鮮方面有蝦🦐 蜆 花枝 西蘭花 🥦 粟米芯 雜菇🍄雜菜等 包羅萬有🤤⭕️ Purple Dream (cocktail)🔹 Vodka/ Malibu/ Butterfly Pea Tea/ Lime Juice好易入口 完全唔似飲緊酒cocktail偏向椰子🥥味 同清新感覺☘️⭕️ Flower (mocktail)🔹 Butterfly Pea Tea/ Cranberry Juice/ Lavender Syrup/ Fresh Lime同樣用蝶豆花茶做Base 成杯紫色好靚💜依杯mocktail偏甜味多啲仲有Fre
琴日去左銅鑼灣食依間泰國餐廳🍴
⭕️ 泰式濕炒海鮮“停頓”之麵
打卡之選📸
齋睇個賣相已經冇得輸
麵底炸到乾脆hold係半空
⭕️ Purple Dream (cocktail)
好易入口 完全唔似飲緊酒
cocktail偏向椰子🥥味 同清新感覺☘️
⭕️ Flower (mocktail)
同樣用蝶豆花茶做Base 成杯紫色好靚💜
依杯mocktail偏甜味多啲