2020-05-27
譚仔三哥一向都係港人最愛米線店,知道譚仔三哥出左新菜式又點可以錯過近日天氣開始轉熱,三哥推出夏日限定產品酸辣撈薯粉($39)我首日(26號)就馬上去三哥試試,基本上今日來既客人大部分都叫左「酸辣撈薯粉」酸辣撈薯粉 ($39)四重爽脆配料抱括有: 雲耳、豬耳、青瓜絲同薄脆酸辣汁係三哥特調,三哥酸醬汁已經預設辣度為5小辣 ,當然食得辣既朋友仔都可以增加辣度將四款配料撈埋一起食,額外清新爽脆獨家酸辣汁味道令人開胃,酸辣適中 夠晒又香又麻 愈食愈惹味 薯粉口感煙靭爽口,而且都幾掛汁 撈埋獨家酸辣汁 可以享受到「香、麻、辛、辣」鹹檸梳打($10)譚仔三哥仲可以加$10有「鹹檸梳打」或「蜜桃乳酸」這兩款冰涼特飲選擇我選擇了鹹檸梳打因為食完重口味既野食,叫杯鹹檸梳打就岩晒啦 可以解辣味,而且清新鹹檸,再加原粒脆梅可以消暑解渴總結:譚仔三哥有個貼心位 叫「酸辣撈薯粉」會備有一次性圍身給客人,客人就唔怕醬汁四濺食物:「酸辣撈薯粉」有驚喜夠晒惹味,天氣開始轉熱,唔想食熱辣辣湯米線,這個「酸辣撈薯粉」就岩晒你
近日天氣開始轉熱,三哥推出夏日限定產品酸辣撈薯粉($39)
酸辣撈薯粉 ($39)
四重爽脆配料抱括有: 雲耳、豬耳、青瓜絲同薄脆
將四款配料撈埋一起食,額外清新爽脆
獨家酸辣汁味道令人開胃,酸辣適中 夠晒又香又麻 愈食愈惹味
鹹檸梳打($10)
我選擇了鹹檸梳打
因為食完重口味既野食,叫杯鹹檸梳打就岩晒啦
可以解辣味,而且清新鹹檸,再加原粒脆梅可以消暑解渴