2018-05-17
今日去旺角,連晏都未食,於是決定搵下tea食。路過見抹茶館好多位,唔洗排,就入去了。11-5點有午市套餐,不過比較全日既menu後,會見到其實午市餐無特別平,價錢同單叫其實一樣,只不過送杯茶,並非特飲,而係你去元氣和民呢d日本餐廳佢送比你既果類茶。飲品唔洗3分鐘已經送到,食物就等左10-15分鐘左右。勸大家千其唔好叫佢默認既綠茶,因為佢既綠茶唔知點解要加糖,完全唔係飲一杯茶想要既感覺黎,飲完覺得好唔健康心情複雜。所以係度叫茶,一定要叫無糖綠茶。而今次我係中左(第2次)伏既。呢瘋冷氣好勁,所以都好彩有杯熱飲既。10幾分鐘後,烏冬到啦!以前我黎親都叫佢既卡邦尼烏冬,今次轉下口味。黎到已經聞到好大陣芝士味,即刻撈下先雞肉份量都幾多,而且幾軟幾滑,唔錯。烏冬全部掛上忌廉汁,一拉上黎會有芝士拉絲!食落味道立體,原來仲有蒜片,偶爾會嚐到少少蕃茄味。蕃茄味唔算好明顯,並唔係濃濃既蕃茄味,不過淡淡地加忌廉芝士味已經令我好滿足了!初頭睇其實覺得烏冬份量唔多,好似好快會食曬咁,但食落就覺得其實呢個份量就夠了,因為加左呢d汁食落去好頂肚,你好快就會有飽意!再多就食唔曬架啦呢餐74加一,埋單81.4,可以VI
路過見抹茶館好多位,唔洗排,就入去了。
飲品唔洗3分鐘已經送到,食物就等左10-15分鐘左右。
呢瘋冷氣好勁,所以都好彩有杯熱飲既。
黎到已經聞到好大陣芝士味,即刻撈下先
雞肉份量都幾多,而且幾軟幾滑,唔錯。
呢餐74加一,埋單81.4,可以VISA付款。
推薦呢個菜式
黎到抹茶館,唔好飲佢既抹茶,但要食佢各種特色菜式!