前排放工同朋友黎到太子食雞煲~~餐廳除左主打雞煲火鍋之外,仲有正宗泰國菜,好多選擇!!地方都好闊落,門口仲有幅大壁畫,幾靚😍😍-🥘鼎豐招牌雞煲(半隻) $188✨雞煲可以揀辣度,我地揀左bb辣,味道啱啱好~~店員會幫我地炒下d雞,等一陣就食得😋😋估唔到份量都幾多!同埋有好多配料,例如芫茜、洋蔥、辣椒等~雞肉都好嫩滑,好夠味🤤🤤食完雞煲就可以加湯打邊爐~~餐廳而家做緊優惠,只要惠顧半隻雞煲會送肥牛,原隻雞煲就送安格斯牛一碟~~肥牛質素都唔錯,色澤幾靚!!大大塊厚薄適中,肉質比較爽口,好抵食❤️❤️🐷青咖哩豬肉石鍋  $128✨咖哩用石鍋裝住,上枱時仲滾緊、熱辣辣🤤🤤豬肉可以揀要蝴蝶腩或豬梅肉,我地就揀左蝴蝶腩~~蝴蝶腩口感軟腍,好足料!!咖哩味道濃郁,辣辣地又幾惹味👍🏻👍🏻🫓泰式烤酥餅  $35✨食咖哩又點會少得酥餅😏😏佢地既酥餅好酥脆,比較薄身~蘸咖哩食真係超正!!🍤泰式秘製牛油焗大虎蝦  $160✨一共有3隻大虎蝦,賣相好吸引😍😍虎蝦肉質爽彈,外層燒到微微脆,好好味~~食落好香牛油味,甜甜地好香口😋😋🍹龍眼冰 $36✨龍眼冰份量十足,大大杯好抵飲!!面頭堆滿龍眼肉,味道好清甜❤️❤️飲完好透
前排放工同朋友黎到太子食雞煲~~
餐廳除左主打雞煲火鍋之外,仲有正宗泰國菜,好多選擇!!
地方都好闊落,門口仲有幅大壁畫,幾靚😍😍
🥘鼎豐招牌雞煲(半隻) $188✨
雞煲可以揀辣度,我地揀左bb辣,味道啱啱好~~
店員會幫我地炒下d雞,等一陣就食得😋😋

食完雞煲就可以加湯打邊爐~~

肥牛質素都唔錯,色澤幾靚!!
大大塊厚薄適中,肉質比較爽口,好抵食❤️❤️

🐷青咖哩豬肉石鍋  $128✨
咖哩用石鍋裝住,上枱時仲滾緊、熱辣辣🤤🤤
豬肉可以揀要蝴蝶腩或豬梅肉,我地就揀左蝴蝶腩~~
蝴蝶腩口感軟腍,好足料!!
咖哩味道濃郁,辣辣地又幾惹味👍🏻👍🏻

🫓泰式烤酥餅  $35✨
食咖哩又點會少得酥餅😏😏
佢地既酥餅好酥脆,比較薄身~蘸咖哩食真係超正!!

🍤泰式秘製牛油焗大虎蝦  $160✨
一共有3隻大虎蝦,賣相好吸引😍😍
虎蝦肉質爽彈,外層燒到微微脆,好好味~~
食落好香牛油味,甜甜地好香口😋😋

🍹龍眼冰 $36✨
龍眼冰份量十足,大大杯好抵飲!!
面頭堆滿龍眼肉,味道好清甜❤️❤️
飲完好透心涼,仲好解辣,推介👍🏻👍🏻