餐廳: 大豐澳門餐廳
資訊:

2022-12-14 130 瀏覽
係Megabox行完街,天氣又有d凍,就想食下雞煲,竟然俾我搵到間新開既餐廳有雞煲食又有煲仔飯食,岩曬凍冰冰既天氣!😍呢間餐廳好大,好多位,仲要開到3點,9點幾黎到都仲可以慢慢食。食物款式好多,多到有選擇困難😂不過凍冰冰梗係食雞煲同煲仔飯!價錢合理,味道不錯,絕對可以去多幾次。👍🏻😍✅招牌雞煲 ($188)本身諗住叫小辣,但店員話本身個辣已經唔係好辣,食落真係唔太辣,岩曬我地!🤤我諗鍾意食辣嘅朋友可能要叫加辣😂個雞煲汁超香濃惹味,雞肉都吸曬雞煲醬汁嘅味,正!🤤雞肉亦都超級滑✅窩蛋牛肉煲仔飯 (細 $75)煲仔飯最重要當然係佢嗰飯焦,佢個飯焦都做得幾出色,夠脆亦但有少少金黃色,好唔錯!🥰牛肉好有質感,牛味亦好重,再配埋隻窩蛋真係完全昇華😁✅粒粒綿紅豆冰 ($28)椰汁味好夠,亦好滑,再配上超多滑捋捋有爽口既紅豆冰,配上熱辣辣既雞煲真係無得頂😝

✅招牌雞煲 ($188)

✅窩蛋牛肉煲仔飯 (細 $75)

✅粒粒綿紅豆冰 ($28)