2011-07-06 69 瀏覽
見到荃灣開左間新雞煲火煱店, 決定同幾個朋友試試佢。本來係諗住打下邊爐, 叫個沙嗲湯底, 點知聞到其他枱傳來好香嘅香味,服務員又不斷推介喎,咪叫左半隻雞煲試下。 沙嗲湯底味道香濃, 食落去有微辣, 用佢打邊爐的食物根本唔駛點豉油都夠味, 加幾多次水都仲係咁濃,伴牛肉,烏冬一流。 招牌雞煲 我地叫左個中辣, 一打開個蓋就好大陣香味~辣椒,花椒,,芫荽同埋醬汁,雞肉相當嫩同入味, 呢度係用紫色洋蔥,好鮮甜又搶眼, 真係想叫碟洋蔥放落去, 佢個醬汁,辣中帶甜好開胃又有少少麻辣, 又正又過癮, 大家搶住食﹗食完D雞原來仲可以加湯继續當湯底, 食物變得相當惹味烏冬 呢個真係超讚, 好滑好煙韌, 唔係平時食開果d, encore左5次 手打墨魚滑同鮮蝦滑, 又新鮮又彈牙 鮮水魷 ~ 呢個估唔到係咁好味, 魷魚好鮮好唔韌 手切牛同牛肉粒 ---- 好新鮮,牛味濃又嫩滑,ENCORE 再ENCORE 炸魚皮 好脆,好大塊水餃,雲吞 夠爽滑 皮薄餡靚, 足料大大隻 呢到服務員主動落力, 落單夠快,環境都幾舒服 食物新鮮又唔貴........仲有個雞煲, 一定會再食。
見到荃灣開左間新雞煲火煱店, 決定同幾個朋友試試佢。

手打墨魚滑同鮮蝦滑, 又新鮮又彈牙

鮮水魷 ~ 呢個估唔到係咁好味, 魷魚好鮮好唔韌

炸魚皮 好脆,好大塊

水餃,雲吞 夠爽滑 皮薄餡靚, 足料大大隻

• 雞煲
  • 牛肉