2024-09-19
📍豐鍋雞煲 (沙田)今日喺石門度接朋友收工,突然間好想食打邊爐放肆一下就搵到呢一間雞煲! 入口就係一樓上完電梯要轉入去先睇到。🍳豐鍋招牌麻辣雞煲 $178半隻見到佢呢個招牌炒雞鍋,我哋決定試一試,兩個人半隻雞都好足份量。我哋叫咗BB辣,唔係好食得辣嘅朋友又想食辣絕對可以揀呢個辣度!要讚一讚嘅係佢炒得好香,啲雞下邊仲有好多新鮮嘅芫荽,令到成個雞煲無論色香味都提升咗一個層次,抵讚!🍳極品本地手切牛頸脊 $238成碟牛肉雪花分布得好靚,數過都有成二十幾三十塊,夠三個人食,絕對必嗌!🍳山水豆腐 $39白白滑滑靚豆腐,切好咗一塊塊俾你好方便夾。🍳雜菜籃 $70入邊有白菜,生菜,油麥菜同菜心,夠晒新鮮!一次過滿足晒我呢啲貪心嘅人🍳稻庭烏冬 $30佢係稻庭嘅冰烏冬,淥5分鐘啱啱好,有少少咬口,仲要係扁身溝埋啲湯汁汁一流!🍹龍鳳檸樂 $34竟然有懷舊茶記先有嘅龍鳳檸樂,有新鮮檸檬再加上鹹檸一飲成個童年回憶返晒嚟,推薦!🍹鹹檸七 $34一杯入邊有大大粒鹹檸,一開二。又甜又酸開胃必備!
🍳豐鍋招牌麻辣雞煲 $178半隻
🍳極品本地手切牛頸脊 $238
🍳山水豆腐 $39
白白滑滑靚豆腐,切好咗一塊塊俾你好方便夾。
🍳雜菜籃 $70
🍳稻庭烏冬 $30
🍹龍鳳檸樂 $34
🍹鹹檸七 $34
一杯入邊有大大粒鹹檸,一開二。又甜又酸開胃必備!