2021-10-30 237 瀏覽
今日同女朋友放假,去左港島個邊行下,去到鰂魚涌個邊都lunch時間,開始有啲餓,上openrice搵左陣,見呢間啲麻辣野望落好似幾正,咁岩個日又凍凍地,就過去食返餐~佢就係濱海大廈一個巷仔入面,唔係好顯眼既位置,鋪頭細細間,但都幾多人食,好彩我地接近2pm先去,如果唔係lunch時間有排等有客飯或者粉面既套餐,我女朋友最想飯個個羊肉湯面賣哂🥺。。。要試下次真係要早啲最後我地叫左個四川椒麻雞飯同麻辣牛肉蘿白湯麵餐,加埋$6要個大波波魚蛋!個賣相幾正咁,我要左小辣,費時食太辣下午要成日去柯🤣同佢個名一樣,麻同辣兼備,配搭比例好好,而材料亦好豐盛,味道同價值都不錯👍🏼椒麻雞飯~雖然佢話唔辣,但麻個種感覺好強烈,食落口會有少少痹,幾惹味~鐘意食川菜既人值得黎試下~

2021-10-12