2016-12-31 535 瀏覽
兩個假期中間既工作日,基本上係全日holiday mood,所謂既開工等收工。今晚冇節目,收工就搵埋個同事係公司附近(西營盤)食個飯啦~一心諗住係石塘咀食西餐、或者日本菜,點知行行下都係食左韓國野之前經過舊舖已經想試,今次終於有得食OPPA 喇!舖面燈光太黑喇,加上食客唔多(以前舊舖好似要排隊),遠望差D以為冇開門。餐牌選擇都算多,有唔同味既炸雞、小食、飯麵、湯等等。我地得兩個女仔,其實一份炸雞已經太多,但係都貪心嗌多左份芝士蛋落左單就可以食住前菜先,有椰菜沙律同醃蘿蔔;沙律唔錯,蘿蔔就有少少澀,可能醃得唔夠耐檸檬梳打係藍色架!好靚!奇異果冰就太甜太假,應該係糖漿落得太重手唔鍾意食芝士既同事竟然要食芝士蛋卷,好彩(!?)佢芝士味唔太濃。但係個蛋就好香好滑,食到停唔到口燈燈燈櫈!主角炸雞終於出場喇!(咁我個oppa呢...)炸雞有家鄉雞(即係原味)、蔥雞、蜜糖雞、同辛辣雞。蔥雞好似最惹味,就揀你啦。其實佢仲可以50/50,但係一家要揀原味+另外一款,但係我地唔想食原味⋯果然係好大盤同好多蔥呀。對蔥怪嚟講,咁多蔥真係好正!份量好足,有12大件,兩個人食唔哂要打包。雞炸得好脆,但又好嫩好ju

之前經過舊舖已經想試,今次終於有得食OPPA 喇!

前菜﹕醃蘿蔔、椰菜沙律
檸檬梳打($18)、奇異果冰($28)
芝士蛋卷
燈燈燈櫈!主角炸雞終於出場喇!(咁我個oppa呢...)

蔥雞
雞炸得好脆,但又好嫩好juicy。其實辛辣雞都好吸引,要再嚟試下。
lunch set既menu都好吸引,大概$50~$80,搵日嚟試下先。
2016-12-30
前菜﹕醃蘿蔔、椰菜沙律
檸檬梳打($18)、奇異果冰($28)
芝士蛋卷
蔥雞