2022-08-23
有選擇困難症既我地,揀左二人餐,係少選擇既情況下揀野食,岩哂我地😂平日既晚市二人餐都幾抵食,而且呢度環境幾好,大部份都係卡位,坐得舒服😉.👁🗨 晚市二人餐(7.5/10)💲368 .👁🗨 南瓜湯 (7/10).➰呢個二人餐有得比你揀要餐湯定係沙律,咁岩呢日店員話是日餐湯係南瓜湯,見又岩我口味,就揀左湯吾要沙律啦🥲南瓜湯既顏色夠哂黃,佢係比較稠身果種,啖啖南瓜蓉,味道香濃,本身好肚餓既我地,飲完都填充左我個肚幾%😂.👁🗨 Smoked Salmon Mexicana Pizza 9”(7.5/10).➰9吋既pizza 兩個人食真係岩岩好,入面有煙三文魚,蕃茄莎莎,牛油果醬,酸忌廉同埋墨西哥脆片🤤成個pizza 都好惹味,雖然佢話辣,但係一啲辣既感覺都冇,一定岩所有人食🤡同埋佢係厚批離既,所以都好有口感,整體成個pizza 吾會係油膩果種,邊位都幾乾身.👁🗨 香煎虎蝦意大利飯(7/10)💲+18.➰食第一啖嘩左一聲😂因爲個飯好有海鮮既鮮味🥲兩隻虎蝦煎到金黃色,肉吾算大舊,但係都有咬口,吾會話係「梅身」😊個飯幾creamy不過飯粒就比較腍身,做吾倒意大利飯既精粹😬.👁🗨
👁🗨 晚市二人餐(7.5/10)💲368
👁🗨 南瓜湯 (7/10)
👁🗨 香煎虎蝦意大利飯(7/10)💲+18
👁🗨 黑松露薯條2.0 (7.5/10)💲+38(跟餐)
➰另外跟餐加左個黑松露薯條2.0🤡話明2.0我諗應該係代表佢既黑松露味相當濃郁🤔但係個人覺得佢既黑松露味可以再濃多一啲😂不過佢個醬汁係好味既,會忍吾住每一條薯條都沾果個黑松露醬😂薯條面頭亦都鋪滿左大量既芝士絲,好邪惡👽薯條炸得岩岩好,幾香口,份量都吾少
👁🗨 雲呢拿泡芙(7/10)
➰二人餐包左兩個甜品,其中一個就叫左雲呢拿泡芙,一碟有三粒,上碟都幾靚😂泡芙入面既雲呢拿cream既份量岩岩好,幾者雲呢拿味,再沾埋碟上面既朱古力醬食,簡直一流😂泡芙皮吾會乾爭爭,呢個甜品比預期中好
👁🗨 曲奇忌廉芝士蛋糕(7/10)💲+28(跟餐)
➰初初有啲怕會好甜好膩,話哂係芝士蛋糕同埋oreo🤪好在出到離又冇我擔心既呢樣野發生👻味道正常,芝士蛋糕吾會話太濃芝士味,食落軟滑
👁🗨 Mango Tango (7/10)💲24 (跟餐半價)
➰呢杯mocktail 係由芒果汁,橙汁,梳打同埋紅石榴整成既,成杯都裝到好滿,大動作少少就會倒瀉😂呢日我都吾少心整瀉左啲啲🥹mocktail 既味道以橙汁味為主,吾係太飲倒其他既味道😬但係成個賣相的確幾吸睛
👁🗨 Raspberry Tea (7/10)💲24 (跟餐半價)
➰朋友就叫左呢杯Raspberry Tea,有天然既raspberry香味同淡淡既茶香,果味同茶味都幾平均,而且甜度都適中,面頭仲有仲有幾粒raspberry比你,飲得又食得😂
🔛 整體評分(7.5/10)