2019-09-10
因為方便關係通常同屋企人飲茶都會選擇去翠園, 價錢都可以接受, 都坐得舒服呢排佢出左個懷舊系列食品, 餐單設計得好特別, 食物圖片都幾吸引, 所以就叫左幾樣新菜式試試同一啲本身餐單都有嘅食物第一個到嘅係真嘅菠蘿包!呢個菠蘿包係真係狠菠蘿架!size細細個岩岩好!味道唔會太甜, 生果熱食都還可以!呢度嘅叉燒酥我地都係第一次叫, 味道都幾好, 好香口而且無叉燒包咁飽肚次次飲茶屋企人都必要叫粥, 今次都係第一次試粟米魚肚粥, 比皮蛋瘦肉粥清, 不過條油炸鬼就唔係好得啦好唔新鮮!之後落黎就係懷舊點心啦!第一個係煎咸水角, 平時係呢度都會叫咸水角所以就想試下呢個睇下邊個好食d呢個一黎到個樣已經唔係好好, 又乾食落第一口, 就已經覺得個皮太厚, 完全無味, 皮同入面係分開晒咁樣可以叫做難食!跟住就係呢個蝦餃, 呢個就普普通通, 正常蝦餃比呢個好食最後就係呢個牛肉卷, 佢只係一個有塊好厚皮的牛肉球, 皮又厚粉, 牛肉又唔好食, 真係成個都好差!可以懷舊野真係唔岩我食, 全部都好差, 點可以做到一間食肆!對佢地好失望, 特別係個個懷舊咸水角, 接受唔到呀!!!!!
不過條油炸鬼就唔係好得啦好唔新鮮!
之後落黎就係懷舊點心啦!
呢個一黎到個樣已經唔係好好, 又乾
可以叫做難食!
跟住就係呢個蝦餃, 呢個就普普通通, 正常蝦餃比呢個好食
最後就係呢個牛肉卷, 佢只係一個有塊好厚皮的牛肉球,
皮又厚粉, 牛肉又唔好食, 真係成個都好差!