2022-10-13
本身鍾意❤️食雞眼見唔同地區愈開愈多各式炸雞、燒雞⋯但並唔多做得岩肥妹我口味久而久之,對食雞通常唔抱太大期待,咁就唔會太大失望🫣今次,肥妹既朋友都係一名喜愛食雞之人大家就不約而同約lunch 一齊去食雞啦🤩~OMG chicken 🍗(2件)配黑松露菌飯~蜜糖芥末籽汁$68·烤雞唔會overcook 而令皮乾肉鞋,時間控制剛剛好·個汁甜甜地,好襯烤雞·菌飯正常水準,掛住同朋友吹水,攪到個飯凍左,最後食唔哂·餐湯:忌廉雜菌湯雜菌量多,味道濃郁,但略嫌唔夠滑~🍹飲品:白桃四季春~跟餐+$12·唔太甜,味道好match ~美式BBQ 醬烤豬仔骨配薯條🍟~$108·呢款不得不讚,豬仔骨肉質好嫩滑,自問本小姐牙力唔夠,咬唔到太鞋既野,呢款岩哂我·個汁唔會太濃味,剛好,食完唔使係咁飲水環境🏞係我眼中,Chicken 店唔需要好靚裝潢,所以亦冇太大要求,但佢牆壁上既佈置有細緻位,令我望多幾眼😻店舖:OMG chicken 地址:將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G23A號舖
本身鍾意❤️食雞
久而久之,對食雞通常唔抱太大期待,咁就唔會太大失望🫣
今次,肥妹既朋友都係一名喜愛食雞之人
大家就不約而同約lunch 一齊去食雞啦🤩
·烤雞唔會overcook 而令皮乾肉鞋,時間控制剛剛好
·個汁甜甜地,好襯烤雞
·菌飯正常水準,掛住同朋友吹水,攪到個飯凍左,最後食唔哂
·餐湯:忌廉雜菌湯
雜菌量多,味道濃郁,但略嫌唔夠滑
~🍹飲品:白桃四季春~跟餐+$12
·唔太甜,味道好match
~美式BBQ 醬烤豬仔骨配薯條🍟~$108
·個汁唔會太濃味,剛好,食完唔使係咁飲水
環境🏞
店舖:OMG chicken