2016-12-20 168 瀏覽
呢間甜品店俾屋邨包圍住, 感覺好特別。出面仲有個木鞦韆, 俾人一種悠閒既感覺。抹茶冰茶味唔錯, 夠濃郁, 裏面材料豐富, 除左煙韌既蕨餅同爽滑既涼粉, 仲有香濃既牛乳雪糕, 愈食愈精彩, 超正!玫瑰荔枝冰比起抹茶冰更加開胃, 酸酸甜甜, 裏面仲有白桃啫喱同荔枝雪米糍, 食完胃口大開。抹茶心太軟茶味一樣濃! 不過質感太濕淋, 如果乾啲脆啲就好啦。反而海鹽雪糕有驚喜, 少少咸中帶甜既味道, 令人回味。最後嚟既荷蘭班戟熱辣辣, 食完凍既甜品就啱啱好! 脆脆既邊位, 濃郁既蛋味, 加埋煙韌燕麥脆脆同鮮果, 好正!總括嚟講, 呢間店細細地, 但就好大驚喜, 價錢仲唔貴添, 值得再嚟!