2009-01-29
年初一同年初二,因為等朋友既關係,所以連續食左2晚西貢滿記。年初一食左個紅豆沙豆腐花,想食熱既,但由於豆腐花只有凍既,所以溝埋係暖既,唔凍唔熱咁,好怪!紅豆沙還可接受,不過(不)得一啖仔,太少,唔算好食囉,無咩味,只要唔太甜我就覺得OK,至於個豆腐花好硬身,一D都唔滑,個軟硬情度好似食緊偏林既布甸咁,加上係暖既,唔掂!!!同松記既無得比,成$17蚊,一D都唔值!!!年初二唔叫豆腐花,亦都唔建議朋友叫豆腐花,哩晚乜都無,湯圓無,即係糖不甩都無啦,合桃露又無,局住叫其他,都唔知點做生意架!!!哩晚求其叫左個楊枝金露頂肚,唔夠凍,介乎好食同唔好食之間,好一般!應該係椰汁落重手左,椰味重得滯,有朋友話太酸,有朋友話太甜,唔知究竟係邊度出左問題,$26咁既水平都係貴囉!!!朋友A話芝麻糊好食喎,唔知食朋友A既口味太容易遷就定真係好食啦,不過我相信盡可能我都唔會再黎滿記食,我對滿記既形容詞只有又貴又唔好食!!!!