2018-02-14 687 瀏覽
早排家姐話好想食佢既黑糖麵包之前都係係尖東個間食但唔想去到咁遠所以去荃灣食星期五晚6點半左右去到沒有book位可能早到 被安排到卡位坐限時1個半鐘我地原本諗住散嗌 但佢地同我地介紹二人餐有湯、湯律、羊排(可轉牛)、大蝦意粉同甜品,$698(應該係)、最後的地嗌左呢個餐羊轉左做牛 落完單之後好快就上左黑糖麵包、湯同沙律黑糖麵包無幾年前食個陣咁好食 但都ok既佢個湯係忌廉湯上面有d芝士好濃烈 我幾中意湯律上面都係有芝士片不過夾埋菜一齊食就無咩味未飲完湯牛排好快就上左 係鐵板上嗌左7成熟 但上到黎仲有血 所以係鐵板度熱多陣先食 差唔多熟就要夾起因為個鐵板都幾熱 繼續放係度驚會過熟 原本對牛排唔大期望 因為之前食過覺得麻麻 但今次食有驚喜 我地都覺得牛好食左 好香牛味 熟度又岩岩好龍蝦都好味 煮到岩岩好 唔會過硬牛排跟左個配菜 我地簡左芝士煙肉薯塊第一口已經食到有鐵銹味 係中間位置好少少 除左鐵鈣味都食唔到其他味道意粉係最遲先上 意粉上面加左繼塊芝士片 但成碟意粉係無任何味道之前係尖沙咀食過兩次都ok既 但今次呢個真係太差 雖然一開始都唔抱太大期望 除左個牛排進步左之外其他都麻麻最後仲有個甜品
早排家姐話好想食佢既黑糖麵包
之前都係係尖東個間食
但唔想去到咁遠所以去荃灣食
星期五晚6點半左右去到
沒有book位可能早到 被安排到卡位坐
限時1個半鐘
羊轉左做牛 落完單之後好快就上左黑糖麵包、湯同沙律
黑糖麵包無幾年前食個陣咁好食 但都ok既
佢個湯係忌廉湯上面有d芝士好濃烈 我幾中意