2022-08-28 27 瀏覽
今日同朋友去尖沙咀食飯, 佢搵到一間有室外, 露天, 可以飲酒, 坐得幾舒服嘅餐廳去完之後都覺得幾正, 個環境都幾開揚, 可惜今日落雨就冇去到室外, 大家食左成晚都冇催我哋走, 真係好開心, 下次一於再encore餐廳主打健康有益材料, 嘅例如用本地農場無激素雞, 再加上來自天然有機蔬菜, 食得都幾安心WHITE SANGRIA, 用左新鮮水果, 口感溫和。 水果香氣味重。 不酸澀, 口感優雅平衡, 夏天飲, 透心涼不過, 為一個開胃既特飲白酒煮大蜆 , 酒經過煮熱後味道更加香濃,放入新鮮的蜆實在是絕配。蜆係極大隻, 蜆肉鮮甜多汁 ,味道豐富又有層次呢, 個SAUCE 值得一讚, 汁用來蘸蒜蓉麵包, 都好好食呢, 焗得又番又脆意式燒本地農場雞雞皮金黃焦脆,散發濃郁燒烤味,肉質結實有口感,不會嚡身,尤其是髀位,嫩滑肉汁Juicy,蘸上醬汁更添惹味, 老闆娘就把用自家製嘅香草, 令燒雞非常之香嘅雞味, 更加滋味牛肝菌意大利飯, 牛肝菌是Risotto的最佳拍檔, 用了味道濃郁的牛肝菌,將整個飯口感提升, 米心彈牙口感越嚼越香,澱粉釋放在口腔裡的濃郁香氣, 綿密gooey的口感正是Ris

意式燒本地農場雞

, 米心彈牙口感越嚼越香,澱粉釋放在口腔裡的濃郁香氣, 綿密gooey的口感正是Risotto的精髓