Morton's of Chicago

2021-09-19 956 瀏覽
嚟到呢間熱門扒房慶祝特別節日😃餐廳位於尖沙咀喜來登酒店,可以望到海景、太空館。經餐廳安排,生日嘅朋友仔嘅英文名,會印上Menu🤗帶朋友慶祝生日一定有驚喜~入到去職員都非常友善幫忙安排座位。一坐低職員即刻幫我同朋友影相,然後安排放入相套,收到張相嗰陣好驚喜,原來佢哋會安排全餐廳嘅職員喺相套簽名~同你慶祝生日。一坐低職員就攞啲洋蔥包同牛油俾我哋,牛油超級柔軟香滑😆之前睇過人哋話啲洋蔥包好香好好食,所以我好期待,都真係好食。❁Steak and Lobster Menu $688up +10%————-前菜: 凱撒沙律 分量十足夠兩個人食,新鮮沙律菜配上大量芝士-主菜: 牛柳 6oz + 深海龍蝦尾 牛柳燒到唔會太燶,能夠鎖住肉汁。龍蝦尾非常爽口彈牙,配上檸檬汁更能突顯鮮味,肉質結實,而且比較大隻,真材實料。-配菜: 芝士松露炸薯條薯條非常脆口,略嫌芝士及松露粉份量較少,味道不算太突出,但都算好好食。-甜品: 法式焦糖布丁 燒得均勻 但實在太多食物會食唔曬。————-前菜: 龍蝦湯 味道香濃又creamy入面有龍蝦肉-主菜: 牛柳6oz + 珍寶蟹餅 蟹餅比想像中真材實料,全部都係純正蟹肉,

-主菜: 牛柳 6oz + 深海龍蝦尾
-配菜: 芝士松露炸薯條
-甜品: 法式焦糖布丁 燒得均勻 但實在太多食物會食唔曬。

-前菜: 龍蝦湯 味道香濃又creamy入面有龍蝦肉
-主菜: 牛柳6oz + 珍寶蟹餅
蟹餅比想像中真材實料,全部都係純正蟹肉,冇雪味,唔係大量麵粉溝製而成,味道鮮甜。
-配菜: 忌廉菠菜 香濃忌廉,比較多食完會膩

————
生日優惠就係贈送疏乎厘甜品🤗🎂變咗有幾個甜品完全食唔晒,疏乎厘背住海景拎嚟打卡一流。
慶祝紀念
生日