2022-06-03 59 瀏覽
見今日早收工,又同老公去2人世界,試下間居酒屋先🏮。入到去佢仲有啲房係榻榻米,有feel 有feel~~🥰首先叫個:1️⃣日式涼拌蕃茄同雜菌沙律🍅開下胃,個蕃茄好新鮮☺️配啲甜甜酸酸嘅汁食,勁開胃真係!之後叫左幾串2️⃣炸物🍤🍘,全部都熱辣辣,炸粉又唔厚☺️3️⃣帆立貝焗南瓜🎃個賣相好靚,小南瓜入面裝滿左3 隻三隻帆立貝☺️4️⃣焗大啡菇 🍄 未食以為係芝士🧀同菇,點知內有乾坤——放左d三文魚係中間,味道同岩岩南瓜果個相似,覺得唔錯5️⃣日式清酒煮通常依d 湯煮既食物,都會飲左啖湯先 湯飲落甜,蜆肉新鮮無沙 ,數量仲唔少。5️⃣牛肉豆腐鍋配壽喜燒🍲🍲🍲🍲🥩鍋入面都好多蔬菜🥬🥕,整體味道唔會話好濃 ,清清地食落幾舒服😌6️⃣甜粟米🌽好甜,第一次食到咁甜既粟米,當甜品😂🤣🤣碗盛 (天后)天后清風街9-11號寶德樓地舖
首先叫個:

之後叫左幾串2️⃣炸物🍤🍘,全部都熱辣辣,炸粉又唔厚☺️

3️⃣帆立貝焗南瓜🎃
個賣相好靚,小南瓜入面裝滿左3 隻三隻帆立貝☺️

4️⃣焗大啡菇 🍄

5️⃣日式清酒煮

5️⃣牛肉豆腐鍋配壽喜燒🍲🍲🍲🍲🥩

6️⃣甜粟米🌽
好甜,第一次食到咁甜既粟米,當甜品😂🤣🤣

碗盛 (天后)
天后清風街9-11號寶德樓地舖