2016-12-21
朋友對大排檔情有獨鍾,為食嘅我其實食咩都無所謂,聖誕大餐 crossover at 大排檔,簡直係正!食得東寶,等位簡直係必然嘅事,但朋友好好,準時六點收工去拎位,佢話唔夠一陣就已full。之後兩個人叫左五碟送,飽到呢⋯⋯⋯⋯先講炸墨魚丸,熱辣辣好彈牙,加埋少少少酸甜汁,有酒樓去飲嘅感覺,唔錯!之後就上東寶馳明風沙雞,粒粒炸蒜頭蓋係半邊雞上面,D肉鮮嫩,唔會炸到「鞋」晒,層皮亦都脆口,呢個係必叫之選。太多肉點都要叫番碟菜中和番,所以就揀XO醬炒白菜,原來都幾辣,可能我自己較為鍾意食細條白菜,所以OK啦!其實碟墨汁魷魚麵,係見人叫我地先叫,但可惜只係有外表,無實力。朋友形容第一啖偏咸,之後魷魚又唔太新鮮,並不太彈牙,所以佢唔太鍾意。去到尾以咕嚕肉作完場,普通,個菠蘿我就覺得好酸,但朋友就覺得ok,而肉我就覺得粉漿太重,雖則係炸到好脆身,但其實係無肉食,好可惜。整體服務同味道我都覺得係ok,但五碟送,份量偏少,但食左七百幾蚊,不過朋友都話,下次試其他送!