2012-02-10 819 瀏覽
今晚同朋友去試下這間德國菜, 原本訂了地下的 Biergarten, 後來見原來旁邊有間 Biergarten Fass 要走去地庫的, 便進去問問有無位! 我相信佢地應該係同一間餐廳, 不過一間今野既人比較多, 另一間就係飯局多! 為了坐得舒服, 當然地庫那間才是明智的選擇啦!進去就見到酒桶做成的卡位, 真的幾特別, 可惜全部預訂哂, 我們就只好坐近門口的4人枱, 環境也不錯的, 地庫的人流好似少好多呢!坐下不久, 我們決定先叫 happy hour 的飲品, 聽聞德國啤酒是很好的選擇, 可惜我還未可以飲...(要等BB出世後) 朋友們都叫了不同的德國啤酒, 而我就叫你侍應介紹的 Tropical Mix, 味道幾好, 介紹得幾好呢! 叫了飲品, 我們還選擇了 Snack Platter , 跟啤酒和飲品一起享用! 這個小食都幾正, 而且都幾德國口味呢! 有2-3腸, 煙豬手肉, 肉丸, 芝士, 酸瓜...幾好食呢! 食完拼盤一陣, 我們開始商量主菜, 結果叫了以下2款, 沒有試德國名菜 - 德國脆豬手, 原因是我們都認為太多了, 應該吃不下呢! 點了細雜腸拼盤和蘑菇天使面,
為了坐得舒服, 當然地庫那間才是明智的選擇啦!

正 - Snack Platter
正 - Small Mixed Sausage Platter
正 - Angel Hair with Mixed Mushoom

食完拼盤一陣, 我們開始商量主菜, 結果叫了以下2款, 沒有試德國名菜 - 德國脆豬手, 原因是我們都認為太多了, 應該吃不下呢! 點了細雜腸拼盤和蘑菇天使面, 2樣都幾好, 唔錯呢! 總結這餐飯都幾好, 環境, 氣氛, 服務都是有水準的! 值得一試!
2012-02-08
正 - Snack Platter
  • Snack Platter
  • Mixed Sausage Platter
  • Angel Hair with Mixed Mushoom