餐廳: 牡丹軒中菜廳
資訊:

今日入左愉景灣玩 行到咁上下就搵下附近有咩好野食好耐無食中菜喇>< 見到呢間牡丹軒中菜廳幾特別 一於試下啦餐廳環境寬倘 坐得也舒服😍除有美味的佳餚🥢還有到位的服務呢隨著店員上菜 馬上就傳來陣陣酒香🍸清酒煮鮑魚$138 師傳好貼心地切開了一片片香甜之餘透出淡淡清酒味 又食到鮑魚本身嘅鮮甜😍酒味又唔會太濃 鮑魚肉煙韌爽口 邊吃邊讚!平時麻麻燒腩仔嘅我 見咁多人推介牡丹軒的燒腩仔 點都要試下脆皮燒腩仔$138 擺盤十足十飲宴菜式🤗皮鬆脆咬落咯咯聲 好似食緊薯片咁下層肉質及脂肪均勻 食落啖啖肉 味道唔會太鹹襯上黃芥末醬能去除肥膩感💁🏻‍♂️黑蒜螺頭燉花膠湯$128例黑蒜具強抗氧化功效 黑蒜令湯汁呈黑色湯料有螺頭、元貝、瘦肉 非常足料👍🏻花膠係美顏食物 人人都愛 ~ 滋潤養顏🌟 仲好大塊添😍個湯真係清甜滋潤 飲落去好滋潤好舒服鮮鳳梨咕嚕黑豚肉$158有大排檔嗰種有鑊氣 份量適中 不過就細粒左D~咕嚕黑豚肉肉味香濃 外層口感仲脆脆地 😎波蘿肉好新鮮 配埋三色椒🫑 酸酸甜甜 甜味適中👍🏻薑蔥爆本地乳龍蝦伴脆麵$188細細隻乳龍蝦仔 龍蝦肉鮮爽 食落清甜 !!鮮味都非常突出 可以食得出龍
今日入左愉景灣玩 行到咁上下就搵下附近有咩好野食
好耐無食中菜喇>< 見到呢間牡丹軒中菜廳幾特別 一於試下啦
餐廳環境寬倘 坐得也舒服😍
除有美味的佳餚🥢還有到位的服務呢

隨著店員上菜 馬上就傳來陣陣酒香🍸
清酒煮鮑魚$138 師傳好貼心地切開了一片片
香甜之餘透出淡淡清酒味 又食到鮑魚本身嘅鮮甜😍
酒味又唔會太濃 鮑魚肉煙韌爽口 邊吃邊讚!

平時麻麻燒腩仔嘅我 見咁多人推介牡丹軒的燒腩仔 點都要試下
脆皮燒腩仔$138 擺盤十足十飲宴菜式🤗
皮鬆脆咬落咯咯聲 好似食緊薯片咁
下層肉質及脂肪均勻 食落啖啖肉 味道唔會太鹹
襯上黃芥末醬能去除肥膩感💁🏻‍♂️

黑蒜螺頭燉花膠湯$128例
黑蒜具強抗氧化功效 黑蒜令湯汁呈黑色
湯料有螺頭、元貝、瘦肉 非常足料👍🏻
花膠係美顏食物 人人都愛 ~ 滋潤養顏🌟 仲好大塊添😍
個湯真係清甜滋潤 飲落去好滋潤好舒服

鮮鳳梨咕嚕黑豚肉$158
有大排檔嗰種有鑊氣 份量適中 不過就細粒左D~
咕嚕黑豚肉肉味香濃 外層口感仲脆脆地 😎
波蘿肉好新鮮 配埋三色椒🫑 酸酸甜甜 甜味適中👍🏻

薑蔥爆本地乳龍蝦伴脆麵$188
細細隻乳龍蝦仔 龍蝦肉鮮爽 食落清甜 !!
鮮味都非常突出 可以食得出龍蝦好新鮮👍🏻
脆麵真心覺得好好味 唔膩 值得推介~

皇肯蟹柳炒香苗
蟹柳一絲絲 味道同口感都唔錯🌟
配料有蔥花 蝦乾同埋蟹籽粒粒~~
炒飯乾身 又幾有鑊氣WO

一場黎到 食埋甜品先走!!
牡丹楊枝甘露$48料勁多 西米粒粒飽滿 西柚酸酸地

芒果味重 味道調配得剛好 夏日食都幾爽~
樣樣都好啱胃口😋下次會再黎!