2013-07-13
2038 瀏覽
話說愉景灣開左一間新酒店, 我就同男友book 左一晚relax 下浪漫下~~原本諗住晚餐會留喺酒店食自助餐, 點知酒店話平日冇自助餐, 要星期六日先有=.=咁我地唯有出返去愉景灣碼頭果邊搵食, 果邊一律都係西餐廳較多, 可能因為愉景灣都係較多外國人聚居。我地行左幾間西餐廳, 都覺得唔太吸引, 都係一般pizza 意粉~~~但個價錢就相當"拿利"。最後我地發現左一間叫海岸餐廳既店, 佢既門口相當唔起眼,真係行過左龍都唔知,因為要行樓梯上一層才是餐廳, 所以較難察覺。一上到樓上, 哦~~原來係快餐店!!! 同美心大家樂果D一樣, 要先買飛後取餐。再看看員工既制服, 原來係King Parrot Group !!! 我一直都有幫襯開呢個集團既食肆 , 我不嬲都覺得佢地D餐廳都唔錯。男友看看餐牌全都是港式風味, 啱晒佢口胃, 而且價錢合理。我地就決定拍板喺度食啦!!!先黎印尼炒飯,好惹味,個飯炒得好香!!!仲有蝦片做伴碟,一啲都唔馬虎。再黎星洲炒米,少少辣,夠穫氣。最後有椒鹽鮮魷,時間等得耐少少,份量亦都少左D,但味道唔錯,用黎送酒一流。總結,我覺得呢間餐廳味道唔錯,而且價錢於愉景灣內最
再黎星洲炒米,少少辣,夠穫氣。
總結,我覺得呢間餐廳味道唔錯,而且價錢於愉景灣內最為相宜。