2021-05-25 420 瀏覽
係愉景灣既tea house, 想去左好耐好耐好耐嫁啦🤣 因為實在太遠 🤣 終於都有機會試啦 🥰 Tea house 以木系為主, 餐廳每處設計都好有心思, 好多打卡位👍🏻 門口外面種左繡球花, 正值開花季節, 超靚呀😍 好似去左日本咁餐廳主要提供茶同cake ,入面重set 左試茶區, 可以試左自己鍾意飲既口味先order ,超貼心👍🏻 好岩我依d 樣樣都想試下既人🤣店員好有禮貌同好熱心, 介紹我知邊種cake 打卡靚d 🤣最終我地叫左凍熱情果茶, 凍桂花烏龍茶, 香橙花花cake 同 抹茶cake 😋 外面天氣太熱, 飲左熱情果茶, 即刻超消暑👍🏻 加上熱情果味特出, 但又唔會好甜, 口腔入面重散發出陣陣茶味😋超推介 👍🏻 而桂花烏龍茶亦好清新, 而茶味更濃橙花花cake 外層似台灣芋頭酥個皮, 入面係橙味豆泥, 唔會太甜👍🏻 抹茶cake , 外面似冰皮, 但抹茶味唔算特出味道 🌕🌕🌕🌕🌑環境 🌕🌕🌕🌕🌘服務 🌕🌕🌕🌕🌗性價比 🌕🌕🌕🌕🌘小貼士 ❤️ 原來係銅鑼灣開左分店, 下次唔洗去到咁遠啦

店員好有禮貌同好熱心, 介紹我知邊種cake 打卡靚d 🤣

味道 🌕🌕🌕🌕🌑
環境 🌕🌕🌕🌕🌘
服務 🌕🌕🌕🌕🌗
性價比 🌕🌕🌕🌕🌘

小貼士 ❤️ 原來係銅鑼灣開左分店, 下次唔洗去到咁遠啦