2016-01-27
其實萬芳冰室呢個名,我都係今年年頭先知道佢嘅存在🙈一直想去食但因為元朗舖個地方唔係咁就腳而冇實行。之後係frd fb 睇到係屯門新墟有成排好有氣勢嘅花牌,原來萬芳有分店啦!(但係其實萬芳冰室以前最初都係喺蔡意橋開咖)我係上星期日中午2個人去食,可能因為初開業,所以比較多人,但等咗都係大概15mins (叫咗2x張飛)入面設計都係模仿番50、60年代嘅冰室,有啲 display 比客人影相,滿足到鐘意影相嘅客人(我掛住食咖炸)我哋一行2人叫咗一個咖哩牛腩飯,一份公司三文治同杯熱鮮奶。個牛腩好腍,份量比較大,啱大食嘅男生,而且咖喱味都好香(雖然澳門茶餐廳啲牛腩再辣啲好食啲,但以新舖嚟講,質素唔錯😺)份公司三文治好有驚喜,我冇expect 過入面竟然有豬扒兼juicy! 口感十分豐富,啱晒一啲鐘意多料嘅人!其實見到對面食個出名嘅大雞髀薯條,好吸引,個乾炒牛河好有鑊氣添,可惜冇咁大個胃,下次再試!冬天飲埋杯熱鮮奶,即刻又暖又滿足!ps 萬芳全場都要搭枱真材實料係唔同啲嘅