2006-08-16
尋日係男朋友仔生日,我只係想每個一齊渡過生日都係有好回憶!所以打算搵間西式私房菜地方,環境一定有保證先.就上網睇到呢間,同埋佢個網頁已經有一些參考資料,感覺上比較有信心!經過相議後就打去訂.去到見到table setting全個廳只有我地張,心想如果冇其他人,咁我咪包廳,雖然另一個房都有人開生日會,但隔開影響不大.所以今次最抵就係可以兩口子又冇其他人在旁咁享受二人世界,真係意外收穫!亞Sue仲準備一張好sweet生日咭放係個迷你畫架上,好有心思!至於食物方面其他食評都講得七七八八,我個人就覺得個鵝肝係最出色,煎到外脆內軟,雖然唔係入口即溶,但都好有口感同埋新鮮,仲有就係個伴碟係紅酒喱粒,好好味.個湯都幾特別內冷外熱同埋夠creamy,另外就係有個火焰雪山做生日旦糕,我地都係第一次食,表面有少少苦味可能係”仍”住有陣燒過火酒味,同埋都有dd燒焦!入面雪山同雪糕都好味介仲有一d芒果肉添!以我個人評分呢,食物可以偶有驚喜,但係人情味同埋環境氣氛搭夠,女仔都係感性同憑感覺多於一切!!!!