2020-06-07 462 瀏覽
前幾日返工好想食沙嗲牛肉麵,放工經過奧海城附近見到有羅麥記,之前同朋友喺另一間食過都幾好,就入去食下。睇晒餐牌,搵極都搵唔到有類似常餐之類嘅食物,一問下,原來只限六點前供應⋯⋯既然坐低咗再睇吓有咩其他好食。突然見到有兩版全版嘅向世界撈麵,好似係餐廳主打嘅信心之選,就揀個蔥油豬扒撈丁試吓。個豬排食落真係不得了,煎得金黃,食落脆卜卜,豬扒鬆化多汁,仲要係非常之香口,但感覺唔熱氣嗰隻,非常好食。蔥油撈公仔麵我keep到彈性,一啲都唔乾身,越食越開胃!奶茶夠滑,但飲落去就覺得茶味濃左d,我自己就鍾意淡返少少,奶味都夠,今晚餐飯比我想像中好食,雖然食唔到想食嘅嘢常餐,但就意外發現呢個豬扒撈丁,都算唔錯!

2020-05-25