2024-11-08
收工同朋友食飯順便去樓上打桌球,決定隨意搵間就腳餐廳坐低食飯。一入到去睇Menu我都有D驚喜,眼前一亮,因為我比較鍾意食打冷小菜之類,一開始睇門口以為for上班族快餐米線之類,原來呢度晚市仲有一道道道地大排檔菜式,實在出乎意料,收工食小菜再加飲下啤酒真係一流享受。最吸引我既就係呢盤入味爽脆嘅蠔餅。外皮金黃酥脆,炸得恰到好處,入口即溶,好似大排檔嘅既視感。再加埋配料精彩,仲有新鮮爽脆嘅小青椒,令到整盤蠔餅更添色香味俱全。真係唔只有好味,重點仲有份量實在,另一道啫啫雞煲,肉質嫩滑,飽滿多汁,醬汁濃郁不膩,同埋仲有幾款應季蔬菜伴着,可謂是既養胃又健康。一口一件咁大塊嘅雞肉,令我一口接一口停唔低嘴。若果單係依呢盤雞煲一個人食,亦絕對食得曬,雖然餐廳的環境相對簡單,但服務態度卻是十分周到。職員不但為我們解答了不少問題,更細心地為我們推薦合適的菜式。整個用餐體驗,不但食到好料,服務水平也是無可挑剔。雖然我地隨便搵間餐廳,但最終竟意外發現一間大排檔風味十足既好去處。不單價錢相宜,而且分量十足,更帶有濃厚既家庭風味,令我地不僅食得飽,仲玩得high。絕對係我地既意外收穫!