2023-11-02 54 瀏覽
今日帶埋檸茶去接爸爸放工,經過佢公司附近見到有間食泰國野🇹🇭既餐廳「泰玖」。爸爸未到,檸茶見到門口放左個輪盤,係咁話要轉,轉呀轉呀,爸爸到未呀!!餐廳樓高兩層,下層放吧檯凳,所以安排左我哋坐上層,仲放好bb椅比檸茶,樓底夠高空間寬敞,裝修係走工業風,都幾特別。👍鹹蛋黃炒軟殼蟹:😋😋😋每一件咬落去都啖啖肉,再加上濃濃既鹹蛋黃醬,真係超級好食,仲要有6大舊,CP值高不突只,大件夾抵食。泰式菠蘿炒飯:菠蘿🍍炒飯酸酸甜甜,完全緩解了炒飯的膩味,非常足料,上面仲有魷魚🦑圈,大蝦🦐,青口,價錢非常貼地,原來仲有午市套餐,老公話lunch要再過黎食,睇下檸茶偷食就知幾好食。泰式拼盤(雞翼🐓,雞卷,蝦餅🦐,魚餅🐟):估吾到又係大大碟,每一款食物最少都有4件,真係好抵食。芒果🥭活性乳酸菌屎樂冰:加多$10就多100ml,吾係唔加呀! 老公同我share一杯,係咁同我講飲極都仲有既,好抵飲,芒果既酸加上益力多既甜,味道岩岩好。📍泰玖📌荃灣曹公坊5號地舖#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處

鹹蛋黃炒軟殼蟹:😋😋😋
鹹蛋黃炒軟殼蟹

泰式菠蘿炒飯:
泰式菠蘿炒飯

泰式拼盤(雞翼🐓,雞卷,蝦餅🦐,魚餅🐟):
估吾到又係大大碟,每一款食物最少都有4件,真係好抵食。

泰式拼盤(雞翼🐓,雞卷,蝦餅🦐,魚餅🐟)

芒果🥭活性乳酸菌屎樂冰:
芒果🥭活性乳酸菌屎樂冰