2023-04-25
星期日想一盅兩件飲茶,去開呢頭整車,randomly見到呢間有點心,竟然搵到驚喜。餐廳裝修好新,服務有善,餐牌種類都好多。叫咗4個點心:1. 黑松露燒賣:我鍾意呢度嘅燒賣數量可以揀要兩粒或者四粒,非常體貼客人,因好似我咁乜都想食,但又得兩個人唔想食一籠4粒,呢個真係非常好嘅餐牌設定;2. 煎蘿蔔糕:啱晒我呢啲鍾意鹹香口味,白蘿蔔,配上足料臘肉、臘腸及蝦米等,比例恰到好處,煎香後香脆可口;3. 牛肉球:爽滑彈牙又鮮味達點,又好有牛味,大大粒;4. 义燒包:叉燒包,我始終最鍾意傳統嘅包,正常蒸嘅製法,呢個無令人失望,外皮厚薄適中兼鬆軟,而蠔汁和叉燒嘅比例好好,好味。另外,屋企人因為太肚餓,要有飯落肚,所以叫咗個腩义飯,無諗過個义燒好有驚喜。上枱時維持恰到熱度,叉燒厚切,肥瘦均勻,帶點燶邊,濃香惹味之餘,肉汁水份保留下來,唔會被燒乾,令叉燒鬆化可口,好味,推介。食咁多嘢都二百有找,抵食~
餐廳裝修好新,服務有善,餐牌種類都好多。
叫咗4個點心:
3. 牛肉球:爽滑彈牙又鮮味達點,又好有牛味,大大粒;
食咁多嘢都二百有找,抵食~