2009-11-30 8 瀏覽
出到尖沙咀已是下午了,經過酒店門囗的黑板上寫著下午茶芒穿秋水自助餐,有7款味道的movenpick Ice cream,滙豐信用咭有七五折, 就因為尼兩句說話就行落去Coffee Mill食Tea Buffet $138,就坐近自助餐枱旁邊的二人枱, 意外驚喜居然下午茶有生蠔(沒有食), 刺身(還可以,但兼不夠肥美),壽司(樣貌不差,Okay)沙律Bar 出色有articoke & dry tomoto, french bean 其它蔬菜也新鮮。熱盤是一般平價食物: 如煎蔔白糕、咖哩魚蛋、雞尾腸、日式八爪魚丸(爛容容)、白汁意粉、炒棷菜、炒飯、炒麵、牛肉点心、馬拉糕、雞包仔、雞翼、甜品主題:芒穿秋水 果然出色,多款的芒果甜品好味值得讚........還有朱古力噴泉,自製窝夫等, 7款Movenpick雪糕,但其怪Movenpick瑞士朱古力雪糕應該有朱古力碎片,但尼到無喎,Movenpick仲有芒果味潻喎,係咪尼個品牌特別為今次芒果主題做尼隻味道雪糕呢?我很好奇! 因此埋單時就問剛才帶我入坐的門口服務員,貴公司7款味道雪糕係咪都係Movenpick, 佢答系牙!(?????)總括以尼個
甜品主題:芒穿秋水 果然出色,多款的芒果甜品好味
總括以尼個價錢有生蠔、刺身確實無話可說.................

Oyster
Mango dessert
擺放很靚Cookie (味道一般) 可能太飽
Articoke & dry tomoto
2009-11-29
$117.3 (晚餐)
Oyster
Mango dessert