2022-02-05
.慶祝團年飯今日同幾個姊妹朋友包廂食左個好味既lunch幾個女人傾下計逍磨一個中下午👯♀️👯♀️=====================去過呢間餐廳幾次友人更加係常客全因食物質素高環境設計古典高貴坐得舒服服務態度好個人覺得相較中環其他同質餐廳屬勝價比高之餐廳=========================Lunch set $208-$338 前菜麵包+湯/沙律 +主菜+甜品+一杯飲品.飲品方面咖啡/茶唔使另外加錢如果叫特色咖啡或者飲品就要另外補返差額另收+1服務費=========================🥖前菜麵包: 正常=========================🥘牛肝菌忌廉湯: 味道適中剛剛好湯既濃度中高飲完有飽滿感=========================🥩炭燒安格斯西冷牛扒牛扒真係好好食肉質嫩滑,肉汁豐富而且温度剛好五成熟都吾會太生太血配上廚師秘制黑椒汁另外仲有法國芥末醬兩個醬都各有味道==========================🍝卡邦尼手工意大利麵好好食意大利麵好有口感人手製造指全蛋麵所以唔可以擺放得太耐即叫即食味道剛好唔會話太濃味好膩==
慶祝團年飯
我哋叫咗幾款唔同口味嘅蛋糕
每款都有各自嘅味道
今次可以試到甘多款大滿足🥰
= =========================
🧁鮮果吉士千葉酥 :好好食酥皮好鬆脆,唔會太甜
🍮Tiramisu:口感正常,略嫌味道唔夠咖啡味,重奶味
🧀米蘭芝士餅:口感屬於軟身,唔會好厚身,但都有好濃郁嘅芝士味道
🍰開心果櫻桃慕絲蛋糕:個人覺得呢個幾特別,又清新,同埋好有口感層次,成個蛋糕唔太甜,個人推介呢個
☕️咖啡雪菲蛋糕:好好食,我幾鍾意呢個咖啡味,咖啡味道夠,口感係似慕士蛋糕軟身,食完好飽所以一定要同人開心share,個人推介呢個必食
🍫朱古力雪菲蛋糕:朱古力濃度好夠,對於我來講偏甜😅,但係喜歡朱古力嘅朋友,呢個蛋糕必食
☕️咖啡:正常
🫖茶:正常