2017-02-20 2749 瀏覽
喺購團見到有任食兩小時意大利菜,原來呢間餐廳聘請部份聾人或弱聽人嘅社企餐廳。餐廳嘅設計感覺舒適,但座位有少少逼。為方便職員與客人溝通,每枱都會有一張手語小貼士以及一紅一白牌,紅色牌為結賬,白色牌為點餐,當舉起牌,職員會過嚟服務。沙律我哋揀咗水牛芝士蕃茄沙律,燒雞肉田園沙律配無花果黑醋,蔬菜新鮮。頭盤嘅煙三文魚慕絲胡麻醬豆腐嘅醬好香,豆腐滑嘟嘟,而黑松露蜜糖烤雞翼冇黑松露味,香草牛油焗新薯,岩鹽燒秋刀魚普通。主菜嘅燒羊扒太熟,焗寶雲酥雞扒,燒澳洲肉眼同埋燒刺身級三文魚扒配刁草忌廉我都唔太欣賞。湯有三款好香濃。呢度嘅意大利飯有黑松露野菌意大利飯,鮮蝦墨汁意大利飯,雞肉紅菜頭蘋果汁意大利飯,好香好好食。意粉我哋試咗卡邦尼意粉,野菌白酒忌廉汁長通粉,兩款味道幾好,但無特別。甜品五款分別係黑森林蛋糕,紐約芝士餅,朱古力沙架餅,黑芝麻豆腐芝士餅,士多啤梨泡芙山雖然唔特出,但作為飯後甜品已足夠。另外呢有埋刺身都係任食,款式算多以及質素唔差,夠新鮮。

頭盤嘅煙三文魚慕絲胡麻醬豆腐嘅醬好香,豆腐滑嘟嘟
湯有三款好香濃

意粉我哋試咗卡邦尼意粉,野菌白酒忌廉汁長通粉,兩款味道幾好
,但無特別。

另外呢有埋刺身都係任食
,款式算多以及質素唔差,夠新鮮
2016-06-20
用餐優惠