2019-01-26 116 瀏覽
星期六嘅銅鑼灣真係超多人🙄。不過家姐今晚飛,話仲有好多濕碎野要買,所以我就唯有捨命陪君子啦!專登等到late lunch,就係想避開人群,我地今日就揀左少少偏離鬧區嘅Neighbor食。因為我忽然想飲台菜、食台菜😁。餐廳樓下係有名台式飲品店美好年代。用餐就要上二樓, 連格局都似台灣啲小店😍。餐廳地方幾舒適,原木枱椅,座位寬敞,三五知己嚟食野飲野傾下計幾唔錯👍。望下個餐牌, 咦?乜唔野台菜嚟嘅?🤔義大利fusion菜噃,我想多了?!不過唔緊要啦, 好食就得喇。我地二人份就點左一份rib eye牛扒🥩同一個pizza🍕share食。另外我就點左杯芝芝桃桃過口癮,事關我至愛嘅芝士奶蓋茶剛進註香港,可惜仲係排緊長龍,未飲到囉😏。我地嘅食物差唔多同時間上, 薄餅係四重芝士🤤🤤🤤,芝士香味好濃, 遠遠都聞到, 佢份量唔大,幾好,因為勁芝士好易會食膩,所以細細個就啱喇, 而且家姐其實唔like🧀。佢係就我先會點。多謝家姐🤣🤣🤣!肉眼扒賣相非常不俗, 近期我都有啲運仔喎, 連鋸左幾餐牛扒🥩質素都唔錯😜。今日呢塊家姐點左七成熟, 但肉質依然嫩滑,而且還帶粉嫩紅色,有肉味又有肉汁,好有驚喜😁。配菜嘅薯條都

肉眼扒賣相非常不俗, 近期我都有啲運仔喎, 連鋸左幾餐牛扒🥩質素都唔錯😜。今日呢塊家姐點左七成熟, 但肉質依然嫩滑,而且還帶粉嫩紅色,有肉味又有肉汁,好有驚喜😁。配菜嘅薯條都好好味, 有人好快就清哂。

食西餐配台茶,係任性但有趣嘅配搭!芝芝桃桃🍑🍑雪沙,桃味淡淡的, 但個芝味cream又綿又滑又濃密,果然係美好年代👍👍👍。

2019-01-26
午餐