2014-06-24 2403 瀏覽
通常同同事約食飯都係即興去既,所以一直冇機會試呢間意大利餐廳。因為今次係我老闆請食 Lunch,所有早有準備,早早上定 Openrice 睇埋美孚有乜好野食,仲早左成個星期訂先訂到位!影左 menu 比大家睇睇 ..各同事一人叫左一個set,但我都只係影左我自己食果份..我就叫左個 C 餐,係帶子 Pizza + 薯仔沙律凍檸茶,d 檸檬幾新鮮,茶味都濃,糖水由自己加都幾好,各人可跟返自己甜度落 .. 薯仔沙律 .. 我比左個唔夠飽既同事食,因我本身唔太嗜沙律的,只係篤左 2 粒薯仔,都夠林!帶子 Pizza .. 終於食到 d 唔似平時成日食果 d 了,佢皮夠薄、好脆 (真係好似我係意大利食果 d 咁,而加入左港式既味道) .. 芝士夠多,拉得好長、蕃茄醬都新鮮,帶子都好彈口,d 肉腸夠味,全部幾樣加落去都好好食!其實平時我唔食布甸的,因食過好多間都唔好食,由於個個同事都叫甜品,同埋老闆比錢既關係,我同事叫我如果唔食就比佢食埋,叫我照叫,本來諗住只食上面 d 芒果,芒果甜甜的,唔錯!之後都"不"左一匙更布甸,好彩有試唧,同平時係其他食店/甜水鋪既都好唔同,佢好香奶味,而且質感好唔同,

影左 menu 比大家睇睇 ..
各同事一人叫左一個set,但我都只係影左我自己食果份..
我就叫左個 C 餐,係帶子 Pizza + 薯仔沙律

其實平時我唔食布甸的,因食過好多間都唔好食,由於個個同事都叫甜品,同埋老闆比錢既關係,我同事叫我如果唔食就比佢食埋,叫我照叫,本來諗住只食上面 d 芒果,芒果甜甜的,唔錯!之後都"不"左一匙更布甸,好彩有試唧,同平時係其他食店/甜水鋪既都好唔同,佢好香奶味,而且質感好唔同,入口即溶咁,再加佢少少面頭流落去既芒果汁,真係好夾!好彩有叫唧 .. 如果係平時同同事去食,而唔係老闆比錢,我就實唔叫 .... 咁就錯過左呢個甜品了!