2011-09-25 31 瀏覽
相約弟婦行街, 原先己經係 Open Rice 搵定餐廰, 點知去到, 該餐廳正值裝修, 所以只好另找目標! 幸好在下大雨前一刻見到 Al Dente, 便提意入內食個意式午餐!灣仔0既 Al Dente 跟中環店一樣細, 枱只得數張, 位與位之間空間都唔大! 落腳後選擇是日牛油汁煎魚柳, 而弟婦選擇西冷牛! 點菜後待應好快送上意式香草飽, 但係似翻焗多次, 所以實感頗硬, 不過實在太餓, 最後都被我地消滅咗, 嘿!待應隨後送來椰菜花湯, 味道淡, 實感過稀! 飲左幾啖就放棄了! 接住我0既魚柳同牛扒都送來, 魚煎得外脆內軟, 襯上咸香0既牛油汁, 好好味! 反而弟婦0既牛扒就無乜特別, 不過幾十元0既午餐亦不能有太大要求!