係香港要食質素稍為高少少嘅Pizza都唔太多選擇,對於連鎖店既Pizza我又冇乜興趣🤐個人鍾情於薄底材料新鮮既手工Pizza😍於是就到訪左呢間充滿意大利風味嘅Pizza工房!!今次叫左套餐,由前菜,Pizza去到甜品都係二百幾蚊一個,食物質素高,準備二訪嫁啦🤭❤️‍🔥🔥Appetiser: Beef Tartare | Ham & Melon | Gnocco Fritto要提前講,佢地d麵包全部都好好食,好軟熟又有口感,所以配乜都好似好正咁😂三款前菜我個人最鐘意係beef tartare,生牛肉處理得好好,完全唔覺得食緊生肉,又唔會落好重嘅胡椒同埋鹽去調味,溫和得黎夾埋個軟熟麵包真係好好食😛另外Ham & Melon都唔錯,個Ham我好鍾意,無乜筋位又夠味,蜜瓜仲好甜Tim☺️最後Gnocco Fritto,又係個包加咗唔少分😂上面嗰粒Olive好impressive,不過就冇乜特別囉,因為個包係空心㗎無餡的,其實係食佢上面啲料😌🔥Pizza: Gamberi Aglio Olio | Tartufa | Loads of Meat總括嚟講佢哋啲Pizza全都係好高質!由餅底到餡料都係現

總括嚟講佢哋啲Pizza全都係好高質!由餅底到餡料都係現場即做,特別正!最鍾意食係既係Gamberi Aglio Olio,好多海鮮配料,特別之處係佢地竟然加上香蔥,又出奇地夾同好食😋!另外仲叫咗Tartufa,黑松露味道為主,亦都有厚厚芝士同Ham,味道比較衝擊💥!最後Loads of Meat絕對係食肉獸之選,啖啖肉,而且仲有微微嘅香辣感,真係一啖又一啖大大啖咁放落口!

🔥Dessert: Tiramisu
同pici同一個集團應該都有番咁上下質素,果然都係好食!咖啡同酒味足夠,感覺偏向奶味重d,超級滑,上面嘅朱古力粉香濃,絕對為呢個套餐畫上完美嘅句號😚

特別多謝pizza project見我地girls night就送左三杯mock tail比我地enjoy,賣相令又好味,粉紅色嘅係berry味,甜甜的❤️橙色嘅係grapefruit😛相對上會比較bitter少少但都唔錯😋佢地既service真係好好,好親切又welcoming,成個用餐體驗再加上性價比真係好高,真係好難唔去第二次😚👍🏻

📍中環蘇豪卑利街26號|灣仔星街5號
🌟人均消費:$200-$300