2023-04-05 1267 瀏覽
開始放復活節假期啦~ 梗係要約朋友飲飽食醉啦,今晚嚟到moko 嘅 PizzaExpress,餐廳環境寬敞舒適,仲有得訂位,唔使等枱呢!見到出咗新嘅餐牌,我哋都忍唔住要試試~✨雞肉蘋果沙律🥗沙律嘅份量超多,材料亦相當豐富,有雞肉、青蘋果🍏 、合桃、青菜沙律、車厘茄、 紅莓乾等材料,加埋檸檬蛋黃醬嘅味道,味道開胃美味,口感層次多樣化, 而且飽肚又健康!✨西西里肉腸菠菜薄餅 🍕 薄餅係即叫即製㗎,上枱嘅時侯仲熱辣辣,而薄餅嘅材料有西西里肉腸、炒菠菜、紅洋蔥、軟芝士、巴馬臣芝士等等,用埋番茄醬焗製,食落層次豐富,因為係薄批,所以兩個人食都啱啱好~✨意式八爪魚片冷盤 🐙前菜我哋叫咗八爪魚片冷盤,身為海鮮愛好者梗係要試試,八爪魚片口感柔嫩彈牙,配埋橄欖、蕃茜、橄欖油同檸檬汁,味道特別鮮美。✨Mrs. Peroni 0.0% 無酒精雞尾酒呢杯以 Peroni 0.0% 無酒精啤酒混合蜜糖、檸檬 汁、青檸汁、 荔枝果漿、梳打水、雜果及 薄荷葉,鍾意無酒精雞尾酒者嘅一定要試試!味道帶有果香同微酸,入口清涼解渴。✨士多啤梨冰茶 以士多啤梨果蓉及紅茶調配,仲有士多啤梨🍓同迷迭香點綴,味道同樣出眾,充滿果
雞肉蘋果沙律
✨雞肉蘋果沙律🥗
西西里肉腸菠菜薄餅
✨西西里肉腸菠菜薄餅 🍕
意式八爪魚片冷盤
✨意式八爪魚片冷盤 🐙
士多啤梨冰茶 + Mrs. Peroni 0.0% 無酒精雞尾酒
✨Mrs. Peroni 0.0% 無酒精雞尾酒

✨士多啤梨冰茶
以士多啤梨果蓉及紅茶調配,仲有士多啤梨🍓同迷迭香點綴,味道同樣出眾,充滿果香同清爽。
焗芝士蛋糕
✨焗芝士蛋糕
Cheese cake 口感綿密細滑,每啖都帶濃郁嘅芝士味🧀,加上餅底,唔單止增加蛋糕嘅層次同時又可以減低膩感。
朱古力蛋糕
✨朱古力蛋糕
朱古力蛋糕外面鬆軟,加上香濃嘅朱古力🍫流心,暖笠笠嘅口感,配搭埋冰凍嘅雪糕,營造出強烈嘅對比。
雞肉蘋果沙律
西西里肉腸菠菜薄餅