2010-07-16 113 瀏覽
上星期日,個朋友話想去唱 K,有個地方俾我哋 Hea 返幾個鐘,仲可以食個 Tea ,真係 Good idea! 原先打算去尖東果間唱!因為,聽講尖東果間啲嘢好食!一問次下,原來尖東分店 Happy Hour $85 唔包下午茶餐,反而佐敦分店又係$85 但包埋下午茶餐。最終,我哋去咗佐敦果間唱!一來搭地鐵嘅朋友就腳啲,二來會平啲!加上 33'c ,大家都唔想行太多路!上到去,雖然朋友早一日 book 咗位,但係都要排隊等。有個女職員好醒目,問我哋有無 book 位?佢即刻搵張紙寫低朋友個姓、電話、我俾埋會員証佢!服務唔錯!佢俾張紙接待處個女職員,即刻有房俾我哋!真有效率!但係,我哋 4 個人,2:45 入,最多可以唱到 6:15。二話不說,睇吓個 Menu,唔使加錢都有10 款 8 款!記得有西多士、蒜蓉包、雞脾、雞翼、公仔麵、粟米腸仔飯 .............. 不過又唔想食咁飽,又驚雞脾、雞翼會唔好食,所以,最穩定梗係食西多士啦!我最先決定,其餘 3 個朋友跟我一樣叫哂西多士!西多士: 一上枱,嘩!正呀!係即叫即炸!炸到金黃色, 很香!賣相又吸引!牛油及糖漿分開上,我搽咗牛
,大家都唔想行太多路!

佢俾張紙接待處個女職員,即刻有房俾我哋!真有效率!
二話不說,睇吓個 Menu,唔使加錢都有10 款 8 款!

我最先決定,其餘 3 個朋友跟我一樣叫哂西多士!
西多士
牛油及糖漿分開上,我搽咗牛油喺面,之後,切開 9 小塊!點知俾個朋友笑我係咪想玩過三關?

再淋糖漿喺面,包邊可以更入味;細細件,裏面有花生醬,又唔太油,意想不到咁好味!
由於,朋友早一日打電話 book 咗位,有 9 折!即係唔使加一,每人 $85!

有朋友笑我係咪想玩過三關
2010-07-11
2 分鐘 (堂食)
有朋友笑我係咪想玩過三關